Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι "κλωνοποιημένοι"

Γιατί, κοντά στους άλλους, κραυγάζουμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα και ρίχνουμε τον "λίθον του αναθέματος" στον Αμερικανό γενετιστή Ρίτσαρντ Σιντ, που πειραματίζεται για να δημιουργήσει κλωνοποιημένους, δηλαδή εντελώς όμοιους, ανθρώπους; Αν ήμασταν αναμάρτητοι, ναι, θα είχαμε το ηθικό δικαίωμα να πετροβολήσουμε και εμείς τον Σιντ. Εμείς όμως, όχι μόνο αναμάρτητοι δεν είμαστε, αλλά αντιθέτως είμαστε οι πρώτοι, που, πειραματιζόμενοι με την ψήφο μας, επιτύχαμε την ...κλωνοποίηση των πολιτικών μας. Γι' αυτό ακριβώς και επί σειράν ετών μας κουμαντάρουν οι απολύτως όμοιοι του αισχρού δικομματικού παιχνιδιού, παρότι εμείς πιστεύουμε ανοήτως ότι κάποιος νέος αρχηγός που εμφανίζεται επί σκηνής είναι δυνατόν να διαφέρει από τους προηγούμενους. Πώς να διαφέρει όμως, άνθρωποί μου; Οποιος κι αν είναι ο νεοεμφανιζόμενος, από τον ίδιο κλώνο κατάγεται και ως εκ τούτου φέρει τα πάγια χαρακτηριστικά του αρχέγονου κυττάρου. Το ...μακρύ χέρι, δηλαδή, που εισχωρεί βαθύτατα στις τσέπες των φουκαράδων, την πονηρή σκέψη, που εφευρίσκει χίλια δυο κόλπα για να υποκλέπτει τις ψήφους στις εκλογές και το σατράπικο χαρακτήρα, που εκφράζεται τακτικά ως και με ξυλοκόπημα των λαϊκών μαζών από τα ΜΑΤ. Ας μη λησμονούμε επίσης ότι ο απεχθής κλώνος, απ' τον οποίο προέρχονται όλοι οι "όμοιοι" της πολιτικής μας σκηνής, τους "προικίζει", εκτός των όσων είπαμε, με κτηνώδη αδιαφορία για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, με ανυπέρβλητη οίηση, με αισθήματα πλήρους υποταγής στους δήθεν συμμάχους και με ιερή αφοσίωση στις επιταγές των μονοπωλίων, όπως αυτές εκφράζονται μέσω της ΕΟΚ και της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Απειρα τα παραδείγματα των κλωνοποιημένων πολιτικών που κάθισαν στο σβέρκο μας την τελευταία 20ετία. Και χαρακτηριστικά θα αναφέρω τους μπλε και πράσινους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας Σουφλιά, Μάνο, Παπαδόπουλο και Γιάννο, που έμοιαζαν σαν "σταγόνες νερού", μεταξύ τους, αφού όλοι τους στο ξεζούμισμα του λαού επιδόθηκαν, με φόρους επί φόρων, με περικοπές των κοινωνικών κονδυλίων, με κάλπικες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και με ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων.

Εκεί όμως που ο λαός έπαθε τη μεγαλύτερη νίλα, είναι με το σημερινό πρωθυπουργό. Πειραματίστηκε, δηλαδή, ο κόσμος το 1996 πάλι με την ψήφο του και έβγαλε ξανά έναν "κλωνοποιημένο", ίδιον κι όμοιο με τους προκατόχους του στην αντιλαϊκότητα, στην αναλγησία, στη διγλωσσία, στην εξάρτηση και στην εξυπηρέτηση των εγχώριων και ξένων μεγαλοκεφαλαιούχων.

Και τώρα θα ρωτήσει κανείς που άλλα περίμενε, ανοήτως, ο λαός από το τελευταίο "πείραμά" του και άλλο τού βγήκε, τι γίνεται; Την απάντηση, νομίζω, τη δίνει ...ο Ρίτσαρντ Σιντ, που δηλώνει πως "αν τα κλωνοποιημένα έμβρυά του δεν είναι όπως τα θέλει δε θα διστάσει να τα εξοντώσει!". Να, η λύση, λοιπόν: Εξαφάνιση του κλωνοποιημένου, που μας βγάζει το λάδι. Και μη νομίζετε ότι είναι δύσκολο. Πάλη χρειάζεται προς το παρόν και, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, ας γίνει η τελική "επίθεση" με την ψήφο. Ετσι ας πράξουμε και ας προσέξουμε μην τυχόν και, πλανώμενοι πάλι, φέρουμε στην εξουσία το νέο "κλωνοποιημένο" που εμφανίστηκε στην αντιπολίτευση. Ας σταματήσουμε, επιτέλους, αυτά τα επικίνδυνα πειράματα, γιατί θα φάμε τελικά το κεφάλι μας! Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυροτεχνήματα «κλωνοποιών» και νομικές «πονηριές» εταιριών... (2004-01-25 00:00:00.0)
«Φτυστοί»! (2002-05-23 00:00:00.0)
Κατά της κλωνοποίησης ανθρώπου ο Μπους (2002-04-11 00:00:00.0)
Ο σκοπός «αγιάζει» τους κλώνους; (2001-11-27 00:00:00.0)
Σχέδιο αναπαραγωγής ανθρώπων - κλώνων... (2001-01-31 00:00:00.0)
Η "δεδηλωμένη" (1996-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ