Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
"Οχι" στους εκβιασμούς των κατασκευαστών

Στα πρόστιμα που επιβάλλει το ΙΚΑ σε οικοπεδούχους ή κατασκευαστές που δεν έχουν κλείσει καταστάσεις σχετικά με τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας,τονίζοντας πως ο κουρνιαχτός που έχουν ξεσηκώσει οι εργολάβοι κατασκευαστές σκοπεύει στην κατάργηση του νέου τρόπου υπολογισμού της ασφάλισης των οικοδόμων.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ΙΚΑ είναι αποτέλεσμα της αφερεγγυότητας των κατασκευαστών απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει με τις συμφωνίες που έχουν κάνει με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων. Οσο για τα πιθανά περισσευούμενα ένσημα από οικοδομές που έχουν τελειώσει, υπογραμμίζει ότι είναι από την απασχόληση ανασφάλιστων αλλοδαπών ή συνταξιούχων, από παράνομες ανασφάλιστες υπερωρίες, παράνομη εργασία, ανασφάλιστα Σαββατοκύριακα και κόψιμο παράνομα της ασφάλισης των οικοδόμων με το γνωστό τρόπο, δηλαδή στα πέντε μεροκάματα ένα ένσημο κλπ.

Τονίζει ότι αν οι εργολάβοι κατασκευαστές λυπούνται πράγματι τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, δεν έχουν παρά να ξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ΙΚΑ και όχι να πετούν το μπαλάκι στους ιδιοκτήτες, για να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη ενάντια στον κλάδο των οικοδόμων.

Καλεί τον υπουργό Εργασίας και τη διοίκηση του ΙΚΑ να μην ενδώσουν στις παράνομες απαιτήσεις των εργολάβων κατασκευαστών και δηλώνει πως "θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια του ΙΚΑ που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις των κατασκευαστών. Θα μας βρει όμως απέναντί της και θα πολεμήσουμε σε όποια υπαναχώρηση επιχειρηθεί, που θα βάζει σε αμφισβήτηση το νέο τρόπο υπολογισμού της ασφάλισής μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ