Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δράση ΤΩΡΑ για τη ΛΑΡΚΟ

Σε σύσκεψη του σωματείου των εργαζομένων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, αποφασίστηκε η σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής και κηρύχτηκε η πρώτη συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Τέλος τα λόγια, ώρα για δράση. Η διάσωση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για τους εργαζόμενους και τους φορείς της περιοχής. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η υλοποίηση των προτάσεων των εργαζομένων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των φορέων, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μεθοδευμένα την οδηγεί στην απαξίωση και το ξεπούλημα, αρνούμενη να πει "όχι" στις κατευθύνσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των πολυεθνικών.

Απέναντι σ' αυτό το μαύρο μέτωπο, εργαζόμενοι και Αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να αντιτάξουν το κοινό μέτωπο της πάλης και του αγώνα για την ανατροπή των αποφάσεων της κυβέρνησης, που βάζει το βρόχο στο "λαιμό" της επιχείρησης και την οδηγεί στην αγκαλιά των πολυεθνικών, ενώ το προσωπικό στη συρρίκνωση, την υπερεντατικοποίηση, την εκμετάλλευση, με κατάληξη την ανεργία. Αυτές ήταν οι κοινές εκτιμήσεις και τα αποτελέσματα της συζήτησης, προχτές το βράδυ, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στη Λάρυμνα, με πρωτοβουλία της Κοινότητας.

Παρόντες, οι εκπρόσωποι του σωματείου των 7 κοινοτήτων της περιοχής (Λάρυμνας, Κόκκινου, Ακραιφνίου, Λούτση, Παύλο, Μαρτίνου και Μαλαισίνας), εκπρόσωποι του νομάρχη της Βοιωτίας (απουσίαζαν οι νομάρχες Φθιώτιδας και Εύβοιας), καθώς και οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ Π. Μανωλάκος και της ΠΟΕΜΠ. Πολυμενάκος.Η σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής από τους παρευρισκόμενους και η κήρυξη 24ωρης απεργίας, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου και συλλαλητήριο στην Αθήνα, ήταν οι πρώτες αποφάσεις. Θα προηγηθούν ενημερωτικές συσκέψεις και περιοδείες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή του λαού της περιοχής. Επίσης, τη μέρα της απεργίας αποφασίστηκε το κλείσιμο των ΟΤΑ, των σχολείων και των καταστημάτων, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή για περαιτέρω αποφάσεις.

Σωματείο και φορείς διεκδικούν την άμεση χρηματοδότηση της ΛΑΡΚΟ, εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού, επενδύσεις, την παραμονή της στο Δημόσιο και τη ρύθμιση όλων των χρεών (και όχι μερική ρύθμιση, όπως αποφάσισε και ανακοίνωσε η υπουργός Ανάπτυξης), την καθετοποίηση της παραγωγής με τη δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, προσλήψεις προσωπικού, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους δουλιάς.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, με υπόμνημα που έστειλε προς την υπουργό Ανάπτυξης, απορρίπτει τη μερική ρύθμιση (27 δισεκατομμύρια δραχμές από τα 52 συνολικά) και απαιτεί τη συνολική ρύθμιση των χρεών, καθώς και τη ρύθμιση της τιμής του ρεύματος.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ