Παρασκευή 23 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμμονή στη δημιουργία ανέργων

Απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ν. Γκατζή

Την εμμονή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στην "εφοπλιστική" πολιτική του αφελληνισμού της ελληνικής ναυτιλίας και της όξυνσης της ανεργίας των ναυτεργατών, επιβεβαίωσε χτες για μια ακόμα φορά ο υπουργός Στ. Σουμάκης,με την απάντηση που έδωσε σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Γκατζή.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, "η ναυτιλία έχει διαφορετικούς κανόνες λειτουργίας, οι οποίοι δεν μπορούν να επηρεάζονται ή δεν μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις καθόλου από όποια πολιτική ασκήσει όποιος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας". Αξίζει βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έχουν μειωθεί στο μισό οι Ελληνες ναυτεργάτες στα ποντοπόρα πλοία. Οσον αφορά το ΓΕΝΕ - το οποίο καταργεί ουσιαστικά το υπουργείο - ο Στ. Σουμάκης είπε πως ακόμα κι αν λειτουργούσε, δεν μπορούν οι εφοπλιστές να υποχρεωθούν να διαμορφώνουν ανάλογα τη σύνθεση των πληρωμάτων τους.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Γκατζής τόνισε πως έχουν γίνει μέχρι σήμερα πέντε φορές αλλαγές των οργανικών συνθέσεων, τονίζοντας ότι ο μονοδιάστατος τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται σήμερα η ναυτιλία σε βάρος των ναυτεργατών είναι αποκλειστικά κυβερνητική ευθύνη. Επίσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πατάξει τα φαινόμενα δουλεμπορίου στο χώρο των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ