Κυριακή 25 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταδικασμένος στη συνείδηση του λαού ο Καλαμπόκας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στο λαό και τη νεολαία για τις δικαστικές μεθοδεύσεις, που έδωσαν το δικαίωμα στον Γ. Καλαμπόκα,δολοφόνο του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα,να βγει αμέσως από τη φυλακή, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Με αφορμή την απόφαση της περασμένης Πέμπτης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, το οποίο μείωσε την ποινή κάθειρξης, που του είχε επιβάλει το προηγούμενο Εφετείο, το Μάη του 1994, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ υπογραμμίζει:

"Σε μια εποχή που εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία, τα "αγροτοδικεία" και οι καταδίκες όσων δυναμικά αγωνίζονται, την ίδια στιγμή, έρχεται κι αυτή η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας να αφήσει ελεύθερο τον Γ. Καλαμπόκα, μετά από εφτά, μόνο, χρόνια φυλάκισης, ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και παράλληλα έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού. Γι' αυτές τις δικαστικές μεθοδεύσεις και το αποτέλεσμά τους έχει και η κυβέρνηση πολιτικές ευθύνες απέναντι στο λαό και τη νεολαία, απέναντι σε όσους έδωσαν τότε και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για μια καλύτερη παιδεία, ένα καλύτερο αύριο".

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή την τέταρτη κατά σειρά δίκη του Καλαμπόκα, που αφορούσε νέα επιμέτρηση της ποινής, μετά την αναίρεσή του που έγινε δεκτή από τον Αρειο Πάγο, το δικαστήριο μείωσε την ποινή κατά 11 μήνες - από 17 έτη και 8 μήνες, σε 16 έτη και 9 μήνες - δίνοντας την ευκαιρία στον Καλαμπόκα να κάνει χρήση του δικαιώματος υφ' όρων απόλυσης, αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ