Κυριακή 25 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλαλητήρια για την παιδεία

Μεγάλες κινητοποιήσεις σε Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις πραγματοποιούνται την ερχόμενη Τρίτη

Ημέρα αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και ενάντια στην εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97, είναι η ερχόμενη Τρίτη 27 Γενάρη. Στην Αθήνα και την Αλεξανδρούπολη γίνονται πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, ενώ στην Ξάνθη συγκαλείται σύσκεψη φορέων με στόχο την πραγματοποίηση κινητοποίησης την ίδια μέρα. Αύριο, στις 10.30 π.μ. οι μαθητές του ΕΠΛ Πειραιά και τεσσάρων ακόμα σχολείων της πόλης θα κλείσουν την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και διοργανώνεται από την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, το Συντονιστικό Μαθητών Αθήνας - Πειραιά, το Συντονιστικό Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων, τις Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ.

Ολοι οι παραπάνω φορείς καλούν σε μαζική συμμετοχή τα μέλη τους, ενώ ιδιαίτερα μαζική αναμένεται να είναι η παρουσία των μαθητών.

Στην Αλεξανδρούπολη το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο και θα ακολουθήσει πορεία. Το διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει η Α ΕΛΜΕ Εβρου, ο Σύλλογος Δασκάλων Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Εβρου, το Συντονιστικό των 15μελών μαθητικών συμβουλίων και εκπρόσωποι των φοιτητών.

Με στόχο τη συγκρότηση και στην Ξάνθη συντονιστικής επιτροπής φορέων της εκπαίδευσης και των εργαζομένων για κοινή δράση απέναντι στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, με πρώτο βήμα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τρίτη, ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής έχει συγκαλέσει σύσκεψη για αύριο.

Στη Θεσσαλονίκη

Με κύριο αίτημα την ανέγερση νέων σχολείων και την αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές των σχολείων του συγκροτήματος "Ευκλείδης" στη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 2 του Φλεβάρη.

Ζωντανό παράδειγμα των ελλείψεων και της εγκατάλειψης αποτελεί το σχολικό συγκρότημα - "γκέτο", "Ευκλείδης", όπου συνωστίζονται πέντε ΤΕΛ, δύο ΤΕΣ, μια σχολή ΤΕΙ και η ΣΕΛΕΤΕ, δηλαδή περισσότεροι από 4.000 μαθητές και σπουδαστές.

Σε κοινό μέτωπο πλέον γονείς, μαθητές και καθηγητές θα προχωρήσουν άμεσα σε συνάντηση με το Δήμο και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, καλούν τους πολιτικούς φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και, τέλος, καλούν σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 2 του Φλεβάρη και συντονισμό με τα άλλα ΤΕΛ της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και γονιών (2011-09-14 00:00:00.0)
Διεργασίες σε σχολεία και σχολές (2009-12-08 00:00:00.0)
Μαζικά και χτες στους δρόμους (2006-10-19 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται για δεύτερη φορά (2000-11-21 00:00:00.0)
Απ΄ άκρη σε άκρη συλλαλητήρια (1999-12-16 00:00:00.0)
Παλλαϊκή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (1998-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ