Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
"Ζουν και βασιλεύουν" οι παρατράπεζες;

ΤΙΡΑΝΑ.-

Οι πληροφορίες από τα Τίρανα επιμένουν: οι "παρατράπεζες" μετασχηματίστηκαν σε παρατραπεζική δραστηριότητα των αλβανικών εταιριών, και συνεχίζει να αποτελεί ευρέως χρησιμοποιούμενη πηγή πλουτισμού τους.

Σύμφωνα με πρόσφατο τηλεγράφημα του αλβανικού πρακτορείου ειδήσεων, αλλά και στοιχεία που έφερε στο φως εφημερίδα των Τιράνων, δεκαέξι εταιρίες που έχουν ως βασικό αντικείμενο το εμπόριο, έχουν στραφεί στο δανεισμό, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιο ποσοστό φτάνει η τοκογλυφική δραστηριότητά τους.Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για κατάθεση χρημάτων - σε οποιοδήποτε νόμισμα - οι εταιρίες προσφέρουν επιτόκιο 4% μηνιαίως. Αλλες πληροφορίες θέλουν τις εταιρίες να δανείζουν ιδιώτες, έναντι υψηλών τόκων.Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αρκετές από τις εταιρίες έχουν υπολογίσει στα κεφάλαια που παρουσιάζουν ως πραγματικά, ακίνητη περιουσία που ανταποκρίνεται μόνο στο 2 - 5% της αξίας που εμφανίζουν.

Αν αυτό ισχύει, η κυβέρνηση Νάνο θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα, αφού από τη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας των "παρατραπεζών" υπολόγιζε να καλύψει μεγάλο ποσοστό των αποζημιώσεων των καταθετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ