Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Ματωμένα τα 50χρονα της ανεξαρτησίας

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

Η 49η επέτειος της εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας στην Ινδία, η οποία γιορτάστηκε με επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στην πρωτεύουσα της χώρας, Νέο Δελχί, αμαυρώθηκε από την αυτονομιστική βία στις βορειοανατολικές επαρχίες. Το αλεξίσφαιρο περίβλημα στο οποίο στεκόταν ο προσκεκλημένος Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ υπογράμμισε τους φόβους για επέκταση της βίας...

Η σφαγή 23 ανθρώπων στο κρατίδιο Τζαμού - Κασμίρ έφερε με βίαιο τρόπο το "αυτονομιστικό" πρόβλημα στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Ρόιτερς", μουσουλμάνοι αυτονομιστές αντάρτες θεωρούνται υπεύθυνοι για τη σφαγή 17 ατόμων σε χωριό του Κασμίρ, κοντά στην πρωτεύουσα Σριναγκάρ, Η σφαγή έγινε προχτές βράδυ και μεταξύ των θυμάτων είναι πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Η δράση των μουσουλμάνων στο ινδικό Κασμίρ από το 1989 μέχρι σήμερα εκτιμάται πως έχει κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 25.000 ανθρώπων. Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι βοηθά τους αντάρτες να συνεχίζουν τη δράση τους, ενώ το Ισλαμαμπάντ ανταπαντά πως παρέχει μόνο "πολιτική και διπλωματική βοήθεια" στους αυτονομιστές.

Αλλη ομάδα ανταρτών πυρπόλησε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή Σορμπόγκ, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Ντισπούρ, που είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου Ασσάμ. Στην ίδια περιοχή στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ αστυνομικών και ανταρτών σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και ένας αντάρτης.

Στο ορεινό κρατίδιο Μανιπούρ σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε αντάρτες στη διάρκεια συγκρούσεων με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ