Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικά αφιερώματα

"Το σινεμά που γίνεται βάσανο, το σινεμά που γίνεται ελπίδα, το σινεμά που γίνεται Ελλάδα", τιτλοφορείται το εξάμηνο πρόγραμμα (Ιανουάριος - Ιούνιος) της Λέσχης Κινηματογράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,καθώς σε όλα του τα αφιερώματα θα προβληθούν ελληνικές ταινίες για να στηριχτεί και προωθηθεί ο ποιοτικός ελληνικός κινηματογράφος, "διαπερνώντας τους σκοπέλους του ελιτίστικου και του λαϊκίστικου πολιτισμού και της υποκουλτούρας".

Σήμερα, στα πλαίσια του αφιερώματος "Συναίσθημα και Λογική", θα προβληθεί ο "Ερωτας στη Χουρμαδιά" του Στ. Τσιώλη. Ακολουθούν: "Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε" των Στ. Τσιώλη - Χρ. Βακαλόπουλου (3/2), "Αντε γεια" του Γ. Τσεμπερόπουλου (10/2), "Αρχάγγελος του Πάθους" του Ν. Βεργίτση (17/2), "Αγγελος" του Γ. Κατακουζηνού (24/2). Τις ταινίες θα προλογίσουν εκπρόσωποι κινηματογραφικών λεσχών της Μακεδονίας.

Ακολουθούν το ημερήσιο αφιέρωμα (18/2) στο ρωσικό πρωτοποριακό κινηματογράφο και το τριήμερο (25 - 27/2) στην ιστορία του νεολαιίστικου κινήματος.Ολες οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου), στις 9 μμ (είσοδος ελεύθερη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ