Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
"Σχέδιο αναβίωσης" του Ισλαμικού Κόμματος

ΑΓΚΥΡΑ .-

Οι πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ", που μετέδιδε χτες το Γαλλικό Πρακτορείο σηματοδοτούν κατά τα φαινόμενα το "οριστικό" σχέδιο αναβίωσης του απαγορευθέντος από το Συνταγματικό Δικαστήριο, Κόμματος της Ευημερίας (Ρεφάχ) του Νετσμετίν Ερμπακάν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μόλις δημοσιευτεί η απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, οι βουλευτές του Ρεφάχ θα μετακινηθούν μαζικά προς το - ιδρυθέν τον περασμένο Δεκέμβριο - Κόμμα της Αρετής.

Μόλις τεθεί σε ισχύ η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, οι 147 εναπομείναντες από τους 150 βουλευτές του Ρεφάχ θα εγγραφούν ως ανεξάρτητοι, ενώ οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και ο Ερμπακάν, θα απολέσουν τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Αναλυτές σημειώνουν πως το Κόμμα της Αρετής κινδυνεύει να βρεθεί και αυτό στο στόχαστρο των αρχών, ιδιαίτερα αν καταστεί προφανές ότι ο πραγματικός ηγέτης του στα παρασκήνια θα είναι ο Νετσμετίν Ερμπακάν.

Τρεις αντάρτες νεκροί

Η τουρκική αστυνομία σκότωσε τρεις αριστερούς αντάρτες σε επίθεση που πραγματοποίησε χτες τη νύχτα σε σπίτι στα Αδανα της Νότιας Τουρκίας, κατά το πρακτορείο Ανατολή.

Οι τρεις θεωρούνταν μέλη του εκτός νόμου Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου - Κόμματος, και έπεσαν υπό τα πυρά ομάδας των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων.

Κατά τις αρχές, οι τρεις "αντάρτες πόλης" σχεδίαζαν επιχειρήσεις στα Αδανα, ενώ στο σπίτι που βρίσκονταν βρέθηκαν χειροβομβίδες και όπλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ