Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φωνάζει το μπάσκετ

Η ΕΟΚ θεωρεί ότι αδικείται από την ΕΟΑ για το κονδύλι της ολυμπιακής προετοιμασίας

"Μέτωπο" άνοιξε χθες η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) κατά της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (ΕΟΑ) "για την προκλητική μεταχείριση της οποίας έτυχε στην πρόταση των οικονομικών επιχορηγήσεων, για την περίοδο 1998 - 2000". Η αντίδραση του ΔΣ της ΕΟΚ διατυπώθηκε χθες επισήμως με επιστολή που στάλθηκε στον Πρόεδρο της ΕΟΑ Λάμπη Νικολάου. Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Δυσάρεστη έκπληξη με τεράστιες προεκτάσεις αποτέλεσε η γνωστοποίηση της "πρότασης" οικονομικής επιχορήγησης προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες για την περίοδο 1998 - 2000". Η επιστολή κατηγορεί την πρόταση για "μεθοδολογία πρωτοφανή", καθώς και για "λογικές μικρομάγαζου και της αντιπαροχής σε επίπεδο παρέας". Καταλήγοντας αναφέρεται μεταξύ άλλων:"... το ελληνικό μπάσκετ και η ΕΟΚ δεν πρόκειται να δεχτούν την προκλητική αυτή συμπεριφορά και θα αντιδράσουν με όλα τα μέσα κλιμακώνοντας τις ενέργειές τους και να είστε βέβαιοι ότι και αυτή η προσπάθεια υποβάθμισης του πρώτου μαζικού αθλήματος της χώρας δε θα περάσει".

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κονδύλια για το μπάσκετ για τη διετία μέχρι το τέλος του αιώνα είναι 117.300.000 δρχ. για τους άνδρες και 81.360.000 δρχ. για τις γυναίκες. Αρχισε ο καβγάς για το... πάπλωμα.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι για την Εθνική ποδοσφαίρου το κονδύλι του ολυμπιακού προϋπολογισμού είναι 81 εκατ.

  • Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΟΚ. Αποτελείται από τους: Πρόεδρος: Γ. Βασιλακόπουλος, α' αντιπρόεδρος: Κ. Παρίσης, β' αντιπρόεδρος: Μ. Βιντζηλαίος, γενικός γραμματέας: Π. Καπαγέρωφ, ειδικός γραμματέας: Τ. Τσαγκρώνης, ταμίας: Α. Τασούλας, μέλη: Α. Μιαούλης, Σ. Κουλουσούδας, Τ. Χαραλαμπίδης, Γ. Δημητριάδης, Γ. Κουτραφούρης, Γ. Κολοκυθάς, Μ. Στεφανίδης, Μ. Κούτσος, Ν. Λαδόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ