Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καθάρισε... νωρίς

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και στη Νεάπολη τον Ιωνικό με 2-1 και πέρασε στους "8"

Πανηγυρική πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε χτες ο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε στη Νίκαια του Ιωνικού με 2-1 και σε συνδυασμό και με τη νίκη του με 2-0 στην Τούμπα πριν 15 ημέρες θα μπει σήμερα στην κληρωτίδα της ΕΠΟ.

Παρά τα τρία γκολ που σημειώθηκαν, το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις φάσεις να εξελίσσονται στο κέντρο του γηπέδου παρά στις εστίες των δυο ομάδων.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε επιθετικά τον αγώνα προσπαθώντας να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ που θα του αναπτέρωνε τις ελπίδες για πρόκριση. Παρ' όλα αυτά όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει την κλασική φάση μπροστά στην εστία του Μιχόπουλου. Στο 15 ο Φίλης με τον Φρούσο βρέθηκαν στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσαν να συνδυαστούν, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας Μιχόπουλος να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Τρία λεπτά αργότερα ένα σουτ του Καλύκα έφυγε μόλις άουτ.

Ομως τα πάντα κρίθηκαν στο 35, όταν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάρις σε ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ που άφησε άναυδο τον Πουρλιοτόπουλο δίνοντας ουσιαστικά το εισιτήριο της πρόκρισης στο "Δικέφαλο του Βορρά".Στην επανάληψη οι παίκτες του Αγγέλου Αναστασιάδη έστρεψαν την προσοχή τους στην άμυνα, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι φαινόταν να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του αποκλεισμού. Στο 85 με ωραία ενέργεια του Βρύζα ο ΠΑΟΚ έγραψε το 2-0 για μα μειώσει ένα λεπτό αργότερα ο Ιωνικός με τον Σταμπουλή. Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Βαλλιάνου είδαν οι Φρούσος και Ζουμπούλης.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Πουρλιοτόπουλος, Κλάεβιτς, Παχατουρίδης, Ξανθόπουλος, Φίλης, Αφάς, Μπρούστερ, Φρούσος (46Σταμπουλής), Καλύκας (69 Αφεντουλίδης), Σταματής, Νταρακλίτσας (15Μπέκος).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος, Κολομπούρδας, Τασιόπουλος, Ολιβάρεζ, Βρύζας, Ζουμπούλης (42 Κόβατς), Μαραγκός, Νάγκπε (78 Τουρσουνίδης), Ζαφειρίου (75 Καφφές), Φρατζέσκος.

  • Σήμερα γίνεται η κλήρωση των προημιτελικών. Στην κληρωτίδα θα μπουν: ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ηρακλής, Πανιώνιος, Αρης, Καλαμαριά, Απόλλωνας Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ