Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
"Τροπολογία εργασιακής βαρβαρότητας"

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε χτες με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για την κυβερνητική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων, για την απόσυρση της επίμαχης διάταξης που καταστρατηγεί με τον χειρότερο τρόπο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, ζήτησε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στη συνάντηση που είχε χτες με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: "Σίγουρα και με σταθερό χέρι θα καταψηφίσουμε την τροπολογία της εργασιακής βαρβαρότητας. Θεωρούμε ότι από αύριο ο αγώνας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και με τη μεγαλύτερη ενότητα ανάμεσα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις για να δουν ότι η κυβέρνηση ένα διάλογο ξέρει: Της τρομοκρατίας και της συκοφαντίας. Τα προβλήματα που υπάρχουν στις ΔΕΚΟ δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με τις αμοιβές ούτε με τα δήθεν προνόμια των εργαζομένων. Εμείς μπορούμε να καταθέσουμε στην κοινή γνώμη έναν κατάλογο προνομίων που συνδέονται με την πολιτική των κυβερνήσεων και τις ΔΕΚΟ, μόνο που αυτά τα ρετιρέ και αυτοί οι προνομιούχοι δεν εργάζονται στις ΔΕΚΟ, δε χτυπάνε κάρτα, ούτε το πρωί ούτε το μεσημέρι. Είναι έξω από τις ΔΕΚΟ. Είναι ένα σημαντικό μέρος της πλουτοκρατίας της χώρας μας. Το τελευταίο όμως διάστημα αυτοί που καθορίζουν πώς θα είναι οι εργασιακές σχέσεις έχουν πολύ στενές σχέσεις με το πολυεθνικό κεφάλαιο. Οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ξεπουλήματα των ΔΕΚΟ πάνε μαζί, βρίσκονται εις "γάμου κοινωνίαν" με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Αν έτσι αντιληφθούν τα πράγματα οι εργαζόμενοι, είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια η πολιτική αυτής ή οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης δε θα μπορεί να προχωράει καθόλου εύκολα. Με αυτή την αισιοδοξία και στη Βουλή και κυρίως έξω από τη Βουλή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος,δήλωσε ότι,"αν πράγματι υιοθετηθεί και ψηφιστεί αυτή η τροπολογία, μπαίνουν εν αμφιβόλω πάρα πολλά που έχουν να κάνουν με τις εργασιακές σχέσεις και με τις ίδιες τις συλλογικές συμβάσεις, όχι μόνο στις ΔΕΚΟ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων". Και πρόσθεσε: "Εάν τελικά αυτή η τροπολογία ψηφιστεί, η Γενική Συνομοσπονδία δε θα συναινέσει σε διάλογο, στον οποίο θα τεθεί οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του αποτελέσματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Εμμένουμε σταθερά σ' αυτή τη θέση και θα συντονίσουμε το σύνολο των εργαζομένων για να αμυνθούν σε μια τέτοια επιλογή, σε μια τέτοια επίθεση". Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε ακόμα ότι απαιτούνται εξυγιαντικά προγράμματα για αυτές τις επιχειρήσεις, με βάση επιχειρησιακά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ