Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στον... κοινωνικό διάλογο η λύση!

Για ευθύνη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας για την υπάρχουσα κατάσταση, όσο και για την ανάγκη έναρξης διαλόγου, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος στην παρέμβασή του. Αυτό χωρίς να αμφισβητήσει την ανάγκη διαπραγμάτευσης του θέματος των εργασιακών σχέσεων. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τώρα γίνεται προσπάθεια για να αποσείσει το ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες του, με την "κατάργηση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων".

Πάντως επισήμανε ότι συνολικά οι ΔΕΚΟ "χρειάζονται θεσμικές αλλαγές εξυγίανσης", καταγγέλλοντας την κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια εξυγίανσης. Επίσης κατήγγειλε πως η κύρια αιτία για τα προβλήματα των οργανισμών οφείλεται στο "όργιο κυβερνητικού παραγοντισμού". "Εσείς εκθρέψατε αυτά τα νοσηρά που κυριαρχούν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο διά ταύτα πάντως, ο Ν. Κωνσταντόπουλος δεν αρνήθηκε την ανάγκη και για αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας, λέγοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι "κοινωνικός διάλογος και εγγυήσεις προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων" και όχι "κοινωνική αδιαφορία και αναλγησία". "Είστε με τον κοινωνικό διάλογο ή με τον αυταρχισμό;", είπε αναφερόμενος προς την κυβέρνηση. Κατέληξε ζητώντας "να αποσυρθεί η τροπολογία" και να αρχίσει η διαδικασία διαλόγου, με στόχο τη "συναίνεση, σύγκλιση και κοινωνική συνοχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ