Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γυναικεία "πυρά"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν σωματεία της Αθήνας την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιείται η Γ' Συνδιάσκεψη Γυναικών της ΓΣΕΕ

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη, 5 Φλεβάρη, στις 5 μμ στο ξενοδοχείο ΝΟΒΟΤΕΛ - μέρα έναρξης των εργασιών της Γ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης Συνδικαλιστριών της ΓΣΕΕ στον ίδιο χώρο - για τη στάση της πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας και τις ακολουθούμενες πολιτικές, καλούν τις γυναίκες της Αθήνας τα Σωματεία Κλάδων Ενδυσης, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων, τονίζεται ότι τα τεράστια προβλήματα των γυναικών οφείλονται στο γεγονός ότι "τον πλούτο που παράγεται από τη δική τους εργασία, τον καρπώνονται οι λίγοι, αφού η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις προωθούν πολιτικές που στηρίζονται στη λογική της αύξησης των κερδών της ολιγαρχίας".

Η ΓΣΕΕ και η Γυναικεία Επιτροπή της δέχονται τα "πυρά" των σωματείων που καταγγέλλουν ότι "έχουν γίνει φορέας υλοποίησης των αντεργατικών επιλογών της εργοδοσίας", μια και: "Δεν προχώρησαν σε καμία οργάνωση πάλης για το ασφαλιστικό που γκρεμίζεται, αποδέχονται στην ουσία το χτύπημα της σταθερής απασχόλησης. Προωθούν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα και την ιδιωτικοποίηση παροχών της πρόνοιας μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης".

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, καλούνται οι γυναίκες να φτιάξουν το δικό τους μέτωπο πάλης από κοινού με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στην ολιγαρχία και να διεκδικήσουν: 35ωρο - 7ωρο σε 5ήμερη εβδομαδιαία βάση με αύξηση των εργασιακών και κοινωνικών αποδοχών, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες, κατώτερη σύνταξη ίση με το 80% του ΗΑΕ, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και χορήγησή του όσο διαρκεί η ανεργία, μη εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής πολιτικής και αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών της.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ καταγγέλλει ότι οι αιτίες των προβλημάτων ξεκινούν από το ότι τα εργαλεία δουλιάς ανήκουν στο κεφάλαιο, αναπαράγονται από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των κυβερνήσεων και όλων όσων συμφωνούν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μονόδρομος. Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει και τη ΓΣΕΕ που αποδέχεται αυτές τις πολιτικές ως αναπόφευκτες, προβάλλοντας τη λογική της προσαρμογής και όχι της σύγκρουσης και της αντεπίθεσης.

Η ανακοίνωση καταλήγει, επισημαίνοντας ότι "οι ευθύνες αυτών των συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι τεράστιες και εγκληματικές" και καλούνται οι εργαζόμενες να ενταχθούν στα σωματεία και να εκδηλώσουν την αντεπίθεσή τους σ' αυτές τις πολιτικές, να αγωνιστούν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ