Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται η απεργία στον ΟΑΕΔ

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Κλειστές για τέταρτη μέρα παραμένουν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα και θα συνεχίσουν να παραμένουν μέχρι και την Παρασκευή, αφού οι εργαζόμενοι βρίσκονται - με καθολική συμμετοχή - σε απεργία, διεκδικώντας την ικανοποίηση μιας σειράς θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

Το πρόβλημα των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Μήτσου Κωστόπουλου απευθυνόμενη προς τον υπουργό Εργασίας.

Η Ερώτηση αναφέρει: "Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού δυναμικού (ΟΑΕΔ) διεκδικώντας λύση στα προβλήματά που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα ζητούν: Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της καταγραφής των αλλοδαπών. Την έγκριση υπερωριών στους διοικητικούς υπαλλήλους για την αντιμετώπιση του διπλάσιου φόρτου εργασίας. Την εξομοίωση του εφ' άπαξ του Ν. 103/75 με αυτό των Δημοσίων Υπαλλήλων. Την έγκριση του Οργανισμού Λειτουργίας. Τη διασφάλιση της καταβολής εξόδων κίνησης για τους ελέγχους των διαφόρων προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκή Ενωση και το Λογαριασμό Ανεργίας - Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ).

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ