Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εργαστήρι βομβών από νεοναζί

ΙΕΝΑ.-

Εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, το οποίο συνδέεται με τη δράση Γερμανών νεοναζί ανακάλυψε η γερμανική αστυνομία το Γενάρη, αλλά ανακοινώθηκε μόλις χθες από τις εισαγγελικές αρχές στην ανατολική Γερμανία για να διευκολυνθεί η δικαστική έρευνα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ανακαλύφθηκε σε ένα γκαράζ και τρεις ακροδεξιοί ηλικίας 20, 23 και 24 χρόνων καταζητούνται από την αστυνομία σε σχέση με το εύρημα, ενώ εκκρεμούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης τα οποία έχουν εκδοθεί πριν από δύο βδομάδες. Οι νεαροί νεοναζί είχαν κατασκευάσει την αυτοσχέδια βόμβα - αρκετή ποσότητα ΤΝΤ - την οποίο προόριζαν για την ανατίναξη του θεάτρου της Ιένα τον περασμένο Σεπτέμβρη και η οποία βρέθηκε έξω από το θέατρο, μέσα σε μια βαλίτσα στην οποία είχε σχεδιαστεί ο αγκυλωτός σταυρός. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει άλλα περιστατικά τοποθέτησης βομβών από τους τρεις.

Η αστυνομία και οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας των ακροδεξιών και των νεοναζί, η οποία βρίσκεται σε έξαρση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ