Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικοθεατρικές εκδοχές

Πρεμιέρα σήμερα, στο θέατρο "Αττις",με την παράσταση "Το χρήμα",μια σκηνική σύνθεση βασισμένη στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ,με βασικό κορμό "Το μικρό Μαχαγκόνυ",το ποίημα "Αναγνωστικό των μεγάλων πόλεων" και τα τραγούδια "Γιουκάλι", "Αλαμπάμπα Σονγκ", "Σουραμπάγια Τζόνυ" (το τελευταίο τραγούδι σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι). Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Θεόδωρου Τερζόπουλου,τα σκηνικά του Αλέξανδρου Κόκκινου.Στα κρουστά, ο Δήμος Τσιγκάκος.Παίζουν: Τάσος Δήμας, Σοφία Μιχοπούλου, Σοφία Χιλλ, Λαέρτης Βασιλείου.

  • Πρεμιέρα σήμερα και στο θέατρο "Ελυζέ",με το καινούριο έργο του Βασίλη Ζιώγα "Η επίσκεψη",από την "Ελεύθερη Αυλαία" των Ντίνου Καρύδη - Τζούλιας Αργυροπούλου,σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Κλεοπάτρας Δίγκα.Παίζουν: Ντίνος Καρύδης, Τζούλια Αργυροπούλου, Κώστας Δίγκας, Εύα Στυλάντερ.
  • Τη Δευτέρα (8.30 μμ), στο "Θέατρο οδού Κεφαλληνίας" θα παρουσιαστεί μια μουσικοθεατρική εκδοχή του βιβλίου "Αννα τώρα κοιμήσου" του Κώστα Παπαγεωργίου,σε διασκευή και σκηνοθεσία Πανδώρας Σέργη.Παίζουν: Γιάννης Καραμπίνης, Γαβριέλα Βασδέκη, Ειρήνη Παπαδημάτου.Μουσική σύνθεση και εκτέλεση Κώστας Γάκης, Μαρία Δελή.Κινησιολογία Αννα Γιαννάκη.Επιμέλεια σκηνικού - κοστουμιών Λία Ασβεστά.Η παράσταση θα επαναληφθεί και την επόμενη Δευτέρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Μέχρι την Κυριακή θα παίζεται στο θέατρο "Σταθμός",το έργο "Ενυδρείο" του Κώστα Μουρσελά,που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Εξαρχου,σκηνικά - κοστούμια Σίμου Καραφύλλη.Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς, Πένη Παπουτσή, Κατερίνα Διδασκάλου, Νίκος Αλεξίου, Περικλής Αλμπάνης, Αγγελική Βελουδάκη, Γιώργος Χαδίνης, Γρηγορία Λυρά.
  • Με την "Απολογία" του Γεώργιου Τερτσέτη,που ανεβαίνει αύριο στις 9 μμ, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, το ΚΘΒΕ εγκαινιάζει σειρά παραστάσεων με τίτλο "Ελληνι λόγω".Η "Απολογία" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη,μουσική Νίκου Ξυδάκη,σκηνικά - κοστούμιαΜάριου Σπηλιόπουλου.Παίζουν: Παρασκευή Θήβη, Γιολάντα Καπέρδα, Αγγελική Λεμονή, Αλέξανδρος Μούκανος, Θάλεια Σκαρλάτου,κ.ά.
  • Ενα "Χάρτινο Καράβι" προσκαλεί στο μελωδικό του ταξίδι όσους το επιθυμούν, σήμερα και αύριο (10 μμ), στην αίθουσα "Κίνηση" της ΠΑΠΟΚ (Υπατίας 1β και Μητροπόλεως). Συνταξιδιώτες ο Νότης Μαυρουδής,η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και ο κιθαριστής Παν. Μάργαρης.
  • Τα μουσικά "χρώματα" των "Απουριμάκ" ζωγραφίζουν τις βραδιές, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, "Στον αέρα" (Ηρώων Πολυτεχνείου, Πετρούπολη), ενώ τις ίδιες μέρες εμφανίζονται στο "Μετρό" (Γκύζη και Κάλβου) οι Νίκος Γρηγοριάδης και Κατερίνα Κυρμιζή.Σήμερα, πάντως, στην "Κόντρα" (Ειρήνης 89, Πέραμα), εμφανίζονται οι "Παλπ Φίξιον", ενώ στο "Μπέιζ Κλάσικ" (Κωνσταντινουπόλεως 68, Μπουρνάζι) τραγουδάει ο Πέτρος Συνοδινός.
  • Ως οι πιο γνωστοί και σημαντικοί εκπρόσωποι της τσιγγάνικης μουσικής της Τουρκίας, είναι γνωστοί οι αδελφοί "Erkose",οι οποίοι εμφανίζονται από σήμερα και για έξι μέρες στο "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς).
  • Εργα του Τσαϊκόφσκι παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην αποψινή της συναυλία στο Μέγαρο, σε διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και με σολίστ τη σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς.Στον ίδιο χώρο, αύριο ολοκληρώνεται ο κύκλος μουσικής δωματίου με έργα των Μεσσιάν, Πουλένκ, Καικλέν.
  • Ρεσιτάλ κιθάρας θα δώσει ο Φινλανδός Ισμο Εσκέλινεν σήμερα (8.30 μμ), στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκκας" (Ιπποκράτους 41), ενώ λίγο νωρίτερα (7 μμ) θα παρουσιαστεί το σύνολο "Μείζονες Απουσίες".Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα πραγματοποιείται συναυλία τζαζ από τον κιθαρίστα Γιώργο Σταματίου.
  • Στον "Παρνασσό" (πλ. Καρύτση), τη Δευτέρα, ο πολιτιστικός σύλλογος Ιθάκης "Τηλέμαχος" διοργανώνει βραδιά μουσικής δωματίου με την Ελ. Σάφερ (βιόλα) και τον Σπ. Κουτσουβέλη (πιάνο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ