Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Προσχήματα τρομοκρατίας του λαού

ΤΙΡΑΝΑ.-

Σε χθεσινή ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου από την αλβανική πρωτεύουσα σημειώνεται ότι "δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε επεισόδια βίας κάθε μήνα στην Αλβανία, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της ένοπλης εξέγερσης που βύθισε τη χώρα στο χάος και προκάλεσε τον θάνατο 2.000 ανθρώπων σε διάστημα τριών μηνών". Δίνοντας μάλλον εγκληματική χροιά στην εξέγερση και υποβαθμίζοντας τον ουσιαστικό της χαρακτήρα, ο συντάκτης του κειμένου λύνει το πρόβλημα της αναζήτησης των αιτίων της.

"Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη", φέρεται στο ίδιο κείμενο να δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νεριτάν Τσέκα, ο οποίος αποκαλύπτει ότι "τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε μήνα και πολλές πόλεις αποτελούν το θέατρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων συμμοριών". Πρόκειται βέβαια για τη δράση μεμονωμένων εγκληματιών και όχι μαζικά εξεγερμένων, αλλά στο κείμενο κάτι τέτοιο δεν είναι σαφές.

Σαφές πάντως γίνεται ότι η ανασυγκρότηση της Αστυνομίας πραγματοποιείται με τη βοήθεια της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Και σημειώνεται πως η "βραδύτητα που παρατηρείται στην προσπάθεια των αρχών να συγκεντρώσουν τα όπλα που είχαν κλαπεί από αποθήκες του στρατού στη διάρκεια της εξέγερσης" δημιουργεί ανησυχίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ