Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Η ακρίβεια "πυροδοτεί" και νέες ταραχές

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. -

Οργισμένα πλήθη χιλιάδων Ινδονήσιων κατέκλυσαν χτες, και πάλι, τους δρόμους τριών πόλεων της Δυτικής Ιάβας πυρπολώντας καταστήματα Κινέζων και αυτοκίνητα και λεηλατώντας εκκλησίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανατιμήσεις βασικών ειδών.

Τα επεισόδια βίας συνεχίστηκαν στην πόλη Τζατιβάνγκι, νοτιοανατολικά της Τζακάρτα, αλλά και στις πόλεις Παμανουκάν και Λοζάρι.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο στην πόλη αυτή, αρνήθηκε όμως να δώσει άλλες πληροφορίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια βίας στις πόλεις αυτές αλλά και σε άλλες περιοχές της κεντρικής και δυτικής Ιάβας καθώς και σε πολλά νησιά της ανατολικής Ινδονησίας. Οι Κινέζοι, που ελέγχουν ως επί το πλείστον το εμπόριο στη χώρα, αποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων.

Πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές εκφράζουν πάντως φόβους ότι οι ταραχές θα κλιμακωθούν λόγω των ανατιμήσεων.

Μετά από τις εκρήξεις βίας στις περιφερειακές περιοχές της Ινδονησίας, οι αστυνομικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στην Τζακάρτα για την αποτροπή πιθανής επέκτασης των επεισοδίων. Κάτι που ενδέχεται να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τον ερχόμενο μήνα, οπότε αναμένεται η επανεκλογή του Προέδρου Σουχάρτο για έβδομη συνεχή θητεία από τη Λαϊκή Συμβουλευτική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ