Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Αμείωτος ο αγώνας κατά της χούντας

ΧΑΡΤΟΥΜ.-

Την αποφασιστικότητά του να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της χούντας του δικτάτορα Αλ Μπασίρ, εξέφρασε χτες, σε ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας της"Σουδανικής Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας", Σασάτι Μανσούρ, ένα μόλις 24ωρο μετά τη συντριβή αεροσκάφους στην περιοχή Νασίρ και το θάνατο αρκετών κυβερνητικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του Σουδάν, Αλ Σουμπέιρ Μοχάμεντ Σαλέχ.

"Δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει ειρηνευτική διευθέτηση ούτε στο νότιο, ούτε στο βόρειο, ούτε στο ανατολικό, ούτε στο δυτικό Σουδάν... Η επιλογή του ένοπλου αγώνα υπαγορεύτηκε από το κυβερνών Εθνικό Ισλαμικό Μέτωπο, που εξακολουθεί να αρνείται όλες τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης, που αποσκοπούν στην ειρηνευτική διευθέτηση της παρούσας κρίσης στο Σουδάν και να τεθεί τέρμα στο λουτρό αίματος", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου υποστηρίζεται πως η πτώση του κυβερνητικού αεροσκάφους οφείλεται στο γεγονός ότι "ερρίφθη από τον απελευθερωτικό στρατό του λαού του Σουδάν, ο οποίος αποτελεί τμήμα του σουδανικού ΕΘνικού Δημοκρατικού Φόρουμ"...

Τηλεγράφημα του ΑΠΕ υποστηρίζει ότι οι αντάρτες του "Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Σουδάν" (SPLA) απέσυραν προηγούμενη ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με την οποία κατέρριψαν το αεροπλάνο μέσα στο οποίο βρισκόταν και ο πρώτος αντιπρόεδρος του Σουδάν, αντιστράτηγος Αλ Ζουμπεϊρ Μοχάμεντ Σαλέχ. Ο Τζον Λουκ, εκπρόσωπος στο Ναϊρόμπι του SPLA, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι οι αντάρτες δε διατηρούν δυνάμεις στην περιοχή Νασίρ, στο νότιο Σουδάν όπου έπεσε το αεροπλάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ