Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Σε κατάσταση αγωνιστικού αναβρασμού συνεχίζουν να βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας. Συνεχώς παίρνονται νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις

Σε νέες δυναμικότερες και μαζικότερες μορφές αγώνα οδηγεί το λαό της Λέσβου η συνεχής άρνηση της κυβέρνησης να σκύψει πάνω από τα οξυμένα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και να δώσει λύσεις σ' αυτά. Μετά το προχτεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, αποφασίστηκε να σταματήσει ο αποκλεισμός της Νομαρχίας, ενώ τώρα κοινή σκέψη αποτελεί ο συντονισμός του αγώνα και με άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές, όπως είναι η Κρήτη και η Μεσσηνία.

Με την "άφιξή" τους χτες στο νησί, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν προχτές στην Αθήνα με τον υπουργό Γεωργίας και εκπροσώπους των κομμάτων. Ο υπουργός Γεωργίας δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση. Οσον αφορά τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, που χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών και τάχθηκε υπέρ του αγώνα τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "κρύφτηκαν" πίσω από τις εντολές της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι τα αιτήματα για εισοδηματική ενίσχυση ή παρέμβαση στην τιμή αντίκεινται στους κανονισμούς της ΕΕ, ενώ "θέματα όπως η αισχροκέρδεια δεν απασχολούν το σύνολό της". Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν ΔΗΚΚΙ και ΣΥΝ.

Τη Δευτέρα συνεδριάζουν εκ νέου στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης, στις 7 μ.μ., οι μαζικοί φορείς του νησιού, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις προτάσεις που υπάρχουν και να ανανεώσουν το αγωνιστικό "ραντεβού" για τις 10 Μάρτη.

  • Με πορεία διαμαρτυρίας και αποκλεισμού του λιμανιού της Σούδας, κατήγγειλαν χτες την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής. Ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 11.30 π.μ. και συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ.
  • Οι αγρότες του Νομού Ηρακλείου,σήμερα το πρωί, θα αποκλείσουν επ' αόριστον το κτίριο της Νομαρχίας. Τη σχετική απόφαση πήρε η Πανηρακλειώτικη Συντονιστική Επιτροπή. Οι αγρότες συγκεντρώνονται στις 9 π.μ. στον κόμβο των Γιόφυρου κι από κει πραγματοποιούν πορεία μέχρι τη Νομαρχία. Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Ρεθύμνου.
  • Σήμερα στις 7 μμ γίνεται πανζακυνθινό συλλαλητήριο, έξω από τη Νομαρχία. Συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ζακύνθου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ Ζακύνθου κ. ά.
  • Μετά το μαχητικό συλλαλητήριο της Τετάρτης, όταν οι αγρότες της Μεσσηνίας απέκλεισαν για τρεις ώρες τη Νομαρχία στην Καλαμάτα, η ΣΕΑ αποφάσισε να συνεδριάσει το Σάββατο, προκειμένου να συζητήσει την πρόταση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για συνδιοργάνωση συλλαλητήριου.
  • Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες της Αρκαδίας,αύριο στις 12 μ. στο 24ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού.
  • Ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο επίσκεψης του υπουργού Γεωργίας στη Μονεμβασιά, η ΣΕΑ Λακωνίας διοργανώνει συλλαλητήριο. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 1.30 μμ στο χωριό Συκιά και στη συνέχεια οι αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα πορευτούν προς τη Μονεμβασιά.
  • Τη Δευτέρα γίνεται στην Κέρκυρα συλλαλητήριο στις 10 π.μ. έξω από τη Νομαρχία. Την κινητοποίηση διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού και θα συμμετάσχει και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ