Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Πρωτοβουλία συντονισμού για τις συμβάσεις

Με αντικείμενο το "συντονισμό δράσης για υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας", η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) διοργανώνει σύσκεψη την Πέμπτη 26 Φλεβάρη στις 5.30μ.μ. στα γραφεία της, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ομοσπονδίες.

Η ΟΕΚΙΔΕ, σε σχετική ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι στις δυο συναντήσεις που πραγματοποίησε μέχρι σήμερα με τις εργοδοτικές οργανώσεις στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων για το '98, αναδείχτηκε η προκλητικότητα και η αδιαλλαξία των βιομηχάνων. Οι βιομήχανοι- συνεχίζει - με γελοία προσχήματα αρνούνται την ικανοποίηση των αιτημάτων και εκμεταλλευόμενοι τις προνομιακές πολιτικές της κυβέρνησης, επιδιώκουν την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων και την κατάργηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων.

Επισημαίνει ότι αρνητικό σ' αυτή την κατεύθυνση είναι και το ότι η ΓΣΕΕ καθυστερεί την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και κυρίως το ότι δε δημιουργεί αγωνιστικές προϋποθέσεις μπροστά στην αδιαλλαξία των βιομηχάνων και δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους. Η στάση αυτή - συνεχίζει - δημιουργεί προβλήματα στις Ομοσπονδίες που διαπραγματεύονται κλαδικές συμβάσεις. Τέλος, τονίζει πως ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει σε συντονισμό δράσης τις άλλες ομοσπονδίες, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Παράλληλα η ΟΕΚΙΔΕ από κοινού με τα σωματεία - μέλη της, προχωρά στη διοργάνωση συγκεντρώσεων στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κατερίνη, Νάουσα, με στόχο την αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου, ενώ στον άμεσο προσανατολισμό της είναι και οι απεργιακές κινητοποιήσεις αν οι εργοδότες συνεχίσουν να κρατούν αδιάλλακτη στάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ