Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Τα δουλεμπορικά θα κλείσουν!

Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλιά, χωρίς κεφαλομεσίτες

Πικετοφορία στους δρόμους γύρω από την Ακτή Μιαούλη, εξορμήσεις στα γραφεία των ναυτιλιακών πρακτόρων και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,περιείχε το χτεσινό αγωνιστικό πρόγραμμα των ναυτεργατών, που εδώ και δέκα μέρες με καθημερινές κινητοποιήσεις, δίνουν τη μάχη για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά και την κοινωνική ασφάλιση, για μπάρκο χωρίς κεφαλομεσίτες. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι πρωινές περιοδείες στα καράβια για την ενημέρωση των πληρωμάτων και την προετοιμασία της πανναυτεργατικής συγκέντρωσης, που έχει καθοριστεί για την επόμενη Πέμπτη 5 Μάρτη.

Την πρωτοβουλία για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν αναλάβει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Ενωση Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Οι ναυτεργάτες - κυρίως άνεργοι - που ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμα των δύο σωματείων, όπως κάθε μέρα, συγκεντρώθηκαν και χτες στις 10 το πρωί στα γραφεία των δυο σωματείων. Δεύτερος τόπος συνάντησης ήταν η Ακτή Μιαούλη και συγκεκριμένα στα "στέκια" όπου συγκεντρώνονται οι άνεργοι. Από κει, συντεταγμένα ξεκίνησαν πορεία, της οποίας πρώτος σταθμός ήταν το ναυτιλιακό πρακτορείο Χατζηευφραιμίδη,όπου προειδοποίησαν ότι τα γραφεία των ναυτιλιακών πρακτόρων που ναυτολογούν ναυτεργάτες έναντι αδράς αμοιβής θα κλείσουν.

Δεύτερος σταθμός ήταν το Τμήμα Ελέγχου Ναυτικών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που δίνονται οι άδειες για ναυτολόγηση και αναχώρηση των ναυτεργατών. Οι ναυτεργάτες έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, επειδή υπάρχουν καταγγελίες για συνεργασία της υπηρεσίας με ναυτιλιακούς πράκτορες. Μάλιστα, κατά τις καλοκαιρινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, είχαν βρεθεί σφραγίδες της υπηρεσίας αυτής σε χέρια ναυτιλιακών πρακτόρων! Οι ναυτεργάτες θα συναντηθούν ξανά σήμερα στις 10 το πρωί στα γραφεία των δύο σωματείων, όπου και θα καθοριστεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της μέρας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα δύο σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στην πανναυτεργατική συγκέντρωση μαζί με τις οικογένειές τους. "Ολοι βρισκόμαστε - σημειώνεται - απέναντι στα εξοντωτικά σχέδια που έχουν καταστρώσει και προωθούν μαζί η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και το μεγάλο κεφάλαιο. Στόχος τους είναι η κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων και η αύξηση των υπερκερδών των μεγαλοκαρχαριών. Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Η προοπτική βρίσκεται στην ανάπτυξη δυναμικών αγώνων και στο συντονισμό δράσης. Σ' αυτά πρέπει να επιμείνουμε. Ο Σουμάκης και η κυβέρνησή του θα εισπράξουν την οργή των ναυτεργατών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ