Τρίτη 24 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Πρώτη και ενισχυμένη η Προοδευτική Κίνηση

Στο κενό οι προσπάθειες πόλωσης και χτυπήματος των ταξικών δυνάμεων

Σε πρώτη δύναμη και ενισχυμένη σε ψήφους και σε έδρες αναδείχτηκε η Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ και άλλους συνδικαλιστές) στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στο φάρμακο,παρά τις πολωτικές προσπάθειες των άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση), που για πρώτη φορά κατέβηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Για την ανάδειξη νέας διοίκησης ψήφισαν 48 αντιπρόσωποι από 44 που είχαν ψηφίσει στο προηγούμενο συνέδριο και έλαβαν: Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου 30 ψήφους (προηγούμενα 24) και 9 έδρες στη διοίκηση από 8 που είχε. Το κοινό ψηφοδέλτιο των τριών παρατάξεων πήρε 18 ψήφους και 6 έδρες, ενώ στις προηγούμενες εκλογές που είχαν κατέβει ξεχωριστά, είχαν συνολικά και οι τρεις 7 έδρες.

Για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, πήραν: Η Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου 28 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (πριν 1), ενώ το ψηφοδέλτιο των τριών παρατάξεων πήρε 12 ψήφους χωρίς να εκλέξει αντιπρόσωπο (στις προηγούμενες είχε εκλέξει η Αυτόνομη Παρέμβαση έναν).

Ο Π. Μπότσης,πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης, θα σημειώσει σχετικά: "Οι επικεφαλής των παρατάξεων Αυτόνομης Παρέμβασης, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ προσπάθησαν να δημιουργήσουν πόλωση, ωστόσο οι σύνεδροι δεν τους ακολούθησαν. Αντίθετα, υπήρξαν διαφοροποιήσεις συνέδρων που ενίσχυσαν παραπέρα το ψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Κίνησης Φαρμάκου. Στο συνέδριο αναδείχτηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και, γενικότερα, καταδικάστηκε ο "κοινωνικός διάλογος", μέσω του οποίου επιδιώκεται η αφαίρεση δικαιωμάτων και τονίστηκε ότι μπροστά στη λαίλαπα, η μόνη διέξοδος είναι η μαζικοποίηση των σωματείων και η αντίσταση. Η νέα διοίκηση πήρε εντολή να ακολουθήσει στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Να προβάλει τις θέσεις της για εθνική φαρμακοβιομηχανία, καθώς το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και την πρώτη ευθύνη πρέπει να έχει το κράτος και να παλέψει προς αυτή την κατεύθυνση μαζί με άλλους φορείς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ