Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μαχητικό "παρών"

Τη δική τους μαχητική απάντηση ετοιμάζουν και εργατικά σωματεία της Πάτρας με την οργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 5 Μάρτη στις 6.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Τα σωματεία, σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την κωλυσιεργία στο θέμα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, καθώς και τη γενικότερη λογική του "κοινωνικού εταιρισμού". Καταδικάζουν, επίσης την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, τη Νομαρχία και το Δήμο για την αποδοχή και συμμετοχή τους στο στήσιμο των Τοπικών Συμφώνων και απαιτούν: Να προχωρήσει η ΓΣΕΕ αγωνιστικά στη διεκδίκηση και υπογραφή μονοετούς ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μεροκάματο 8.000 και μισθό 200.000. ΟΧΙ στο ψευδεπίγραφο 35ωρο - ΝΑΙ στη μείωση του εργάσιμου χρόνου με 35ωρο - 7ωρο - πενθήμερο, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και αύξηση αποδοχών. Επιδόματα ανεργίας στο 80% του μεροκάματου. ΟΧΙ στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατώτερη σύνταξη ίση με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη.

Στη Ζάκυνθο

Στο Πανζακυνθινό συλλαλητήριο στις 5 Μάρτη στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο καλεί το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου ξέρουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι τι σημαίνουν οι νέες εργασιακές σχέσεις που τώρα η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει και με νόμο."Η πολιτική αυτή - επισημαίνει - δεν είναι πρόσκαιρη και αποσπασματική. Σκοπεύει στη μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας, έχει πολιτικούς στόχους και επιδιώξεις. Σκοπεύει στη διάλυση του εργατικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ