Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ - ΔΕΗ
Εγγύηση αγωνιστικής προοπτικής

Σε καταδίκη του μπλοκ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ, στις εκλογές του ΣΟΣ στη Μεγαλόπολη, και ενίσχυσή της, καλεί η παράταξη

"Η ενότητα θα χτιστεί στους αγώνες μας",τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΔΕΗ,καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν "το μέτωπο των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ" και να αναδείξουν "ενισχυμένες τις δυνάμεις της ΕΣΚ" στις πρώτες εκλογές του Σωματείου Ορυχείων και Σταθμών Μεγαλόπολης (ΣΟΣ), οι οποίες πραγματοποιούνται σήμερα με σκοπό την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για τα Συνέδρια του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Η παράταξη υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι "το μπλοκ των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ, που έχουν την ευθύνη του ΣΟΣ, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Οχι μόνο δε φέρνουν κανένα καινούριο, όπως υποστηρίζουν, αλλά ζήλεψαν την εποχή των Μακρή - Θεοδώρου, μια από τις μαύρες σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος. Ετσι, προχωρούν στις αρχαιρεσίες του ΣΟΣ, χωρίς να έχει κλείσει το μητρώο μελών, το θεωρούν ιδιοκτησία τους και το κρατούν απόρρητο".

Η ΕΣΚ επισημαίνει ότι έτσι "παρανομούν και παραβιάζουν το καταστατικό, ανακηρύσσοντας ψηφοδέλτια με αριθμό υποψηφιοτήτων πέραν των ορίων του καταστατικού και αποκλείουν την ΕΣΚ, εντάσσοντας τους υποψηφίους της για τα αξιώματα "Γραμματεία Τμήματος", "Επιτροπή Ειδικότητας" σε κοινό ψηφοδέλτιο, παρότι καταθέσαμε Συνδυασμό. Ανακηρύσσουν ακόμα υποψηφίους για αξιώματα που δεν έχουν δηλώσει στην αίτησή τους".

Για την τακτική των άλλων παρατάξεων οι οποίες ενώθηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο, η ΕΣΚ σημειώνει ότι "αυτοί που έχουν την ευθύνη για την εκφυλιστική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, αδελφοποιούνται για να είναι πιο ισχυρή η στήριξη στο Ενιαίο Μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης, για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, τη διάλυση του Ασφαλιστικού, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κλπ.".

Τέλος, η παράταξη καλεί σε ψήφισή της για την "ταξική αγωνιστική προοπτική και πλεύση του συνδικαλιστικού κινήματος στη Μεγαλόπολη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ