Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Μαχητικά κατά της ανεργίας

Σε μια ακόμα συγκέντρωση και σε συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΔ στη Χαλκίδα, προχώρησαν χτες άνεργοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Ενωτικά και αγωνιστικά, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, οι άνεργοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας προχώρησαν σε ένα μαζικό συλλαλητήριο, χτες το πρωί στο κέντρο της Χαλκίδας και σε 2ωρη κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΔ, ανταποκρινόμενοι με αποφασιστικότητα στο κάλεσμα του "Σωματείου Εργαζομένων και Ανέργων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας".

Στη Χαλκίδα τούς υποδέχτηκαν συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, που απεργούσαν χτες κατά του αντιεκπαιδευτικού νόμου της κυβέρνησης, σπουδαστές του ΤΕΙ και όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στη λιτότητα και την ανεργία, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για ψωμί και δουλιά. Διατράνωσαν όλοι μαζί την απόφασή τους να παλέψουν για "να πληρώσει την κρίση η ολιγαρχία" και ζήτησαν την "εδώ και τώρα" επαναλειτουργία των μεταλλείων "πρώην Παπαστρατή", μέτρα κατά της ανεργίας και παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής.

Το σύνθημα "Τα μεταλλεία είναι εθνικά και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τα ξεπουλά", που δόνησε τους δρόμους της Χαλκίδας, ήταν η απάντηση των ανέργων και του λαϊκού κινήματος του νομού στο προετοιμαζόμενο ξεπούλημα και των μεταλλείων "πρώην Παπαστρατή", από την κυβέρνηση.

Οι άνεργοι κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία, όπου αντιπροσωπεία του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας επέδωσε το ψήφισμα και ζήτησε την ενεργό συμπαράσταση του νομάρχη, ο οποίος όμως απουσίαζε για πολλοστή φορά και η αντιπροσωπεία συζήτησε με τον αντινομάρχη.

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των ανέργων, μετέφερε ο βουλευτής Απ. Τασούλας,που χαιρετίζοντας τόνισε: "Η ανεργία αποτελεί κοινωνικό πλήγμα. Πλήγμα κατά των εργαζομένων, που οφείλεται στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν κάνουν λάθος, είναι η πολιτική τους τέτοια. Αυτό θέλουν και επιδιώκουν να γίνει. Για να αλλάξει η κατάσταση, χρειάζεται η ενότητα ανέργων, εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ, νεολαίας, όλων όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική, σε ένα μέτωπο πάλης και αγώνα".

Κοντά στους ανέργους βρέθηκε και ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, ο οποίος χαιρετίζοντας επισήμανε ότι "αυτές οι πρωτοβουλίες σας αξίζουν κάθε προσπάθεια συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τα σωματεία εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο, τις Ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ".

Ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Τσουκαλάς εξάγγειλε και νέες κινητοποιήσεις των ανέργων, όσο η κυβέρνηση "δε δέχεται να συζητήσει" μαζί τους και όσο δε λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στην εξασφάλιση εργασίας.

Γ. Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέναντι σε "τείχος" αδιαφορίας (1998-04-15 00:00:00.0)
Λύσεις υπάρχουν (1998-02-24 00:00:00.0)
Οργανώθηκαν και ξεκινάνε (1998-01-20 00:00:00.0)
Στο δρόμο του αγώνα (1997-12-24 00:00:00.0)
Κλείνουν την πόρτα στο σωματείο (1997-11-15 00:00:00.0)
Ατύχημα στα μεταλλεία πρώην Σκαλιστήρη (1997-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ