Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανάπτυξη κοινών αγώνων εργατοϋπαλλήλων - βιοτεχνών

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΔΗΚΕΒΕ ενόψει υπογραφής της ΕΓΣΣΕ

Να "δυναμώσουν τα σωματεία τους και να αναπτύξουν κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, ενάντια στα μονοπώλια, για την ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής και τη λύση των προβλημάτων", καλεί τους Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Εμπόρους, η ΔΗΚΕΒΕ,με ανακοίνωσή της για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Η παράταξη τονίζει ότι "οι ΔΗΚΕΒίτες στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ διαχώρισαν τη θέση τους εκτιμώντας μια πρόταση η οποία θα ικανοποιούσε τουλάχιστον τα αιτήματα των εργαζομένων, θα συνέβαλε σημαντικά στην αναθέρμανση της αγοράς, που θα ήταν μια ανάσα ζωής για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις".

Επίσης, παρατηρεί ότι στην τελευταία συνάντηση για την ΕΓΣΣΕ, οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ έκαναν ξανά γνωστό ότι "τους ενδιαφέρει μόνο η μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων" και η "συνέχιση της πολιτικής λιτότητας για μεγαλύτερα κέρδη". Ταυτόσημη κρίνει ότι ήταν η θέση της ΕΣΕΕ,της οποίας η αντίληψη κινείται σε άλλη κατεύθυνση από τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ "με ευκολία διέγραψε τη θέση για αλλαγή της εισοδηματικής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ