Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "ΝΕΜΕΣΙΣ"
Σχέδια αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια

Με την οικονομική ενίσχυση της ΕΕ, προωθείται η ανακίνηση θέματος αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα και ανεξαρτητοποίησης στις μειονότητες της Δ. Θράκης

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για την αποσταθεροποιητική τακτική χωρών - μελών της ΕΕ και επομένως της ίδιας της ΕΕ, στον χώρο της Δ. Θράκης και των Βαλκανίων γενικότερα,είναι τα όσα φέρνει στη δημοσιότητα το 23ο τεύχος του περιοδικού "ΝΕΜΕΣΙΣ",σε αποκλειστική έρευνα του δημοσιογράφου Κώστα Κυδωνιάτη.Πολλά τα ερωτηματικά που καλούνται να απαντήσουν κυβερνητικοί αρμόδιοι και άλλοι υπέρμαχοι της λεγόμενης "Κοινοτικής Αλληλεγγύης".

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται και παρουσιάζονται με πολύ συγκεκριμένα έγγραφα και ντοκουμέντα, που δημοσιεύονται από το περιοδικό: με κονδύλια της ΕΕ, που ανέρχονται στο ύψος των 641.000 ecu (περίπου 200 εκατομμύρια δρχ. ) χρηματοδοτείται η λειτουργία του λεγόμενου "Ευρωπαϊκού Κέντρου για Μειονοτικά Θέματα" το οποίο, σύμφωνα με το περιοδικό "από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, απεργάζεται τη δημιουργία αλβανικού θέματος στην Ελλάδα, καθώς και την αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης".

Στην έρευνα του περιοδικού γίνεται εκτενής αναφορά στην ιστορία της δημιουργίας του εν λόγω Κέντρου και των σκοπών, που αυτό επιδιώκει. Σημειώνονται τα εξής στοιχεία που προκύπτουν από έγγραφα του ίδιου του "κέντρου", που το "ΝΕΜΕΣΙΣ", δημοσιεύει αυτούσια. Αντιγράφουμε:

"Με κοινή συμφωνία των κυβερνήσεων του Βασίλειου της Δανίας, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Γερμανικού Κρατιδίου του Σλέσβιχ - Χολστάιν ιδρύεται το "European Centre for Minority Issues" (ECMI), με έδρα την πόλη Φλένσμπουργκ της Γερμανίας, πάνω ακριβώς στα δανογερμανικά σύνορα. Οι παραπάνω ιδρυτές εκπροσωπήθηκαν από το Δανικό Υπουργείο Ερευνας και Τεχνολογιών Πληροφορικής, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και το Κυβερνητικό Συμβούλιο του Κρατιδίου Σλέσβιχ - Χολστάιν της Γερμανίας.

Σκοπός του Κέντρου είναι να χρησιμεύει ως πηγή συμβουλών για τα θέματα εθνικών μειονοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Επίσης γίνεται αναφορά, από τον συντάκτη του αποκλειστικού δημοσιεύματος, στις δηλώσεις από τις 4 Δεκεμβρίου 1996 του διευθυντή του, Στέφαν Τρέμπστ,στα εγκαίνια του Κέντρου, που φέρεται να είπε: "Το "Ευρωπαϊκό Κέντρο για Μειονοτικά Θέματα" στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μειονοτήτων στην Ευρώπη. Βέβαια, αν π.χ. οι Πομάκοι στην Ελλάδα ή στη Βουλγαρία οργανώσουν μια εθνική κίνηση και απαιτήσουν ανεξάρτητο κράτος, αυτό είναι δύσκολο αλλά ορισμένες φορές πιεστικό θέμα. Οπως το δικαίωμα του διαζυγίου είναι σήμερα γενικώς αναγνωρισμένο, θα πρέπει να τους αναγνωριστεί και το δικαίωμα της ανεξαρτητοποίησής τους".

Ο διευθυντής του Κέντρου, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Κ. Κυδωνιάτης, σε άρθρο του στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα, "Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ," αναφέρει: "Υπάρχει αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα και το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να προσαρτηθεί στην Αλβανία".

Επίσης στο ΔΣ του Κέντρου προβλέπονται τρεις θέσεις για τα όργανα της ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον ΟΑΣΕ.

Στήριξη σε κονδύλια της ΕΕ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι και τα όσα αναφέρονται σχετικά με τις πηγές των εσόδων του "Κέντρου", τόσο από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Δανίας όσο και από την ίδια την ΕΕ. Τονίζεται: "Στο Κέντρο έχουν δοθεί 570.000 Ecu, (πάνω από 160 εκατ. δρχ.) από τη Δανία (50%), τη Γερμανία (27%) και το Κρατίδιο Σλέσβιχ - Χολστάιν (23%)". Και συνεχίζει: "Επίσης το Κέντρο πήρε επιδότηση από το πρόγραμμα INTERREG 2 της ΕΕ, λαμβάνοντας 641.631 Ecu".

Στην έρευνα επίσης δίνονται εμπεριστατωμένα στοιχεία και για τα μέλη που απαρτίζουν το ΔΣ του εν λόγω Κέντρου, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Βόλφγκανγκ Μπούρσεν, ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία που ο συντάκτης του δημοσιεύματος αντλεί απ' τη γερμανική βιβλιογραφία: "έχει συμμετάσχει σε εκστρατεία υπέρ της απελευθέρωσης του γνωστού στελέχους των ναζί Ρούντολφ Ες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ