Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλυπητήρια και προσφορές για το θάνατο του Ν. Καλούδη

Συνεχίζουν να καταφθάνουν στην ΚΕ του ΚΚΕ συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για την απώλεια του σ. Νίκου Καλούδη.

Από τη Ν. Υόρκη, ο ανταποκριτής μας Χρ. Νικολόπουλος μας πληροφορεί πως "η είδηση για την απώλεια του αγαπημένου συντρόφου Νίκου Καλούδη συγκλόνισε τους προοδευτικούς Ελληνες της Ν. Υόρκης και άλλων περιοχών των ΗΠΑ, που τον γνώρισαν από κοντά και πάλεψαν μαζί του για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, όσο και πιο ιδιαίτερα, για τα προβλήματα της ομογένειας.

Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο σ. Νίκος έζησε πολλά χρόνια στη Ν. Υόρκη σαν ανώτατο στέλεχος της ΟΕΝΟ και του ΚΚΕ και συνεργάστηκε στενά με το αμερικάνικο και το ομογενειακό κίνημα, προσφέροντας πάντα πρόθυμα τη βοήθειά του. Ηταν τακτικός συνεργάτης και της Αριστερής Ομογενειακής εφημερίδας "Ελληνοαμερικάνικο Βήμα". Αργότερα, σαν βουλευτής του ΚΚΕ, είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τη Νέα Υόρκη, ανανεώνοντας τους δεσμούς του με τους παλιούς συναγωνιστές και συντρόφους του, αλλά και ευρύτερα την ομογένεια.

Διακρινόταν πάντα για την απλότητα, ευγένεια και καλοσύνη του και ήταν πολύ αγαπητός όχι μόνο στο δικό μας χώρο, αλλά και στην ομογενειακή κοινωνία. Ολοι οι συναγωνιστές και σύντροφοι στις ΗΠΑ θα τον θυμούμαστε και θα τιμούμε πάντα τη μνήμη του, όπως πραγματικά του αξίζει. Ηταν αληθινά ένας υποδειγματικός αγωνιστής και άνθρωπος.

Στη συντρόφισσά του Αθηνά και στην οικογένειά του, οι ομογενείς, απευθύνουμε τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας και τους συμπαραστεκόμαστε σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές τους".

  • Λέσχη φίλων του ΚΚΕ της Ν. Υόρκης εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Ν. Καλούδη στην οικογένειά του, τους φίλους και συνεργάτες του. Εχοντας ως παράδειγμα τη ζωή και το έργο του τόσο στη γενέτειρα, όσο και εδώ στη Ν. Υόρκη, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το δικό μας έργο βαδίζοντας στα βήματά του", αναφέρει σχετική ανακοίνωσή της Λέσχης.
  • Η ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Καλό σου ταξίδι σ. Νίκο Καλούδη. Εφυγες από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι, αφού έκανες στο ακέραιο το καθήκον σου μέχρι το τέλος της ζωής σου. Σε χαιρετούμε με την υπόσχεση ότι θα βαδίσουμε τον ίδιο δικό σου δρόμο".

Σύντροφοι και φίλοι στη μνήμη του Νίκου και προς τιμή των 80 χρόνων του ηρωικού τιμημένου ΚΚΕ προσφέρουν στην ΚΟ Ναυτεργατών 40.000 δραχμές.

  • "Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Νίκου Καλούδη κορυφαίου στελέχους σας, σπουδαίου ανθρώπου και μαχητικού και συνεπούς αγωνιστή για τα δίκια του λαού μας" στέλνει στην ΚΕ του ΚΚΕ ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας Κ. Γείτονας.Επίσης συλλυπητήρια στέλνουν ο Βασίλειος Ράπανος, διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας και η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ της Χίου.
Προσφορές στη μνήμη του

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού και συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ προσφέρουμε για τα 80χρονα του ΚΚΕ 30.000 δρχ.

Οικογένεια Ρωσσίδη

  • Στη μνήμη του βετεράνου αγωνιστή Νίκου Καλούδη που έφυγε από τη ζωή και τη δράση και αντί για στεφάνι στον τάφο του, οι Αλέκος Αγγέλου και Χάρης Ρούσης πρόσφεραν από 5.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Βόλου.
  • Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ,στελέχους του ΚΚΕ και του ναυτεργατικού κινήματος και αντί για στεφάνι στον τάφο του πρόσφεραν: Ο Χαράλαμπος Δεληολάνης 25.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ Λέσβου, ο Πανεπιστημιακός Θανάσης Καλαφάτης 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και η οικογένεια Κακλαμάνη 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ