Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΚΡΟΑΣΙΑ 76-46
Αγκάλιασε την πρόκριση

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα πραγματοποίησε χθες στο κλειστό του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε άνετα της Κροάσια Σπλιτ με 76-46.

Τώρα οι δυο ομάδες θα ξανασυναντηθούν την Πέμπτη στην έδρα της Κροατικής ομάδας.

Οπως όμως έδειξε το χτεσινό παιχνίδι τα πάντα εξαρτούνται από τους παίκτες του Γ. Ιωαννίδη και σε τι ημέρα θα βρεθούν. Βλέπετε δεν είναι μόνο η μεγάλη νίκη, αλλά και η εικόνα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες. Μια εικόνα που δείχνει περίτρανα ότι μια καλή ΑΕΚ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ακόμα και μέσα στο Σπλιτ.

Οι "κιτρινόμαυροι" επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους στην επανάληψη καταστρέφοντας κάθε αμυντική προσπάθεια των παικτών της Κροάσια. Παράλληλα με πολύ σκληρή άμυνα οδήγησαν τους Κροάτες σε επιπόλαιες ενέργειες στην επίθεση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα, οι Κροάτες δικαιολόγησαν την παρουσία τους μόνο στα 15 του Α μέρους, όταν κρατούσαν το σκορ και τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (21-19). Η αλλαγή της άμυνας της ΑΕΚ σε ζώνη και οι επιθετικές εξάρσεις των Αντερσον και Πρέλεβιτς ήταν τα στοιχεία που άλλαξαν τη μορφή του αγώνα χαρίζοντας στην ΑΕΚ την πολύτιμη νίκη.

ΑΕΚ: Κολντεμπέλα 8, Λάσα, Πρέλεβιτς 13, Αντερσον 14, Χατζής 4, Κακιούζης 13, Τσακάλοφ, Αντερσεν 11, Αλεξάντερ 8.

ΚΡΟΑΣΙΑ: Μίλισιτς 8, Καλαμίζα 2, Ριντλ 3, Βούκιτς 6, Πρκάτσιν 2, Αλάνοβιτς 8, Πόλιακ 6, Τρβέντιτς 11, Χένρι 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ