Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ - ΛΙΓΚ
Ξανά στη δράση

Επιτέλους... δράση για τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης που συμμετέχουν στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ και σήμερα μετά από διακοπή δυο μηνών περίπου ξαναρίχνονται στη μάχη.

Οκτώ ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις μια θέση στον ήλιο (βλ. ημιτελικά) και η μάχη αναμένεται να είναι αμφίρροπη. Αναλυτικά τα τέσσερα ζευγάρια, όπως προέκυψαν από την ολοκλήρωση της α φάσης, είναι: Μπάγερν Λεβερκούζεν - Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους - Διναμό Κιέβου (μαγνητοσκόπηση 00.30 ΜΕΓΚΑ), Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ, Μονακό - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (απευθείας μετάδοση 21.45 ΜΕΓΚΑ).

Το γερμανικό ντέρμπι, όπου οι Βαυαροί της Μπάγερν αντιμετωπίζουν τους πρωταθλητές Ευρώπης της Ντόρτμουντ προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού δικαίως χαρακτηρίζεται σαν το πιο αμφίρροπο παιχνίδι από όλα τα υπόλοιπα. Αν και στο γερμανικό πρωτάθλημα η ομάδα του Μονάχου βρίσκεται σε πολύ καλύτερη βαθμολογική θέση (3η) από την Ντόρτμουντ (10η), εντούτοις ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σίγουρα αποχτάει άλλη σημασία. Από τους πρωταθλητές Ευρώπης θα λείψει ο Ματίας Ζάμερ, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι πριν από δυο εβδομάδες.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η μονομαχία του Πριγκιπάτου όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει ότι ξεπέρασε την "κοιλιά" των προηγούμενων αγωνιστικών και θέλει από σήμερα να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους ημιτελικούς. Στην Ιταλία η ευχάριστη έκπληξη του πρώτης φάσης Ντιναμό Κιέβου, αυτή τη φορά έχει δύσκολο έργο απέναντι στην εκπληκτική φέτος Γιουβέντους που προβάλλει από τα φαβορί για τον τίτλο στην Ευρώπη. Τέλος δυνατό παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο Λεβερκούζεν, όπου η τοπική Μπάγερ υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, που προσπαθεί φέτος να βγει από την ευρωπαϊκή αφάνεια των τελευταίων ετών. Στους Μαδριλένους επανέρχεται στην αρχική ενδεκάδα ο Φερνάντο Ιέρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ