Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72 - 60
Παραδόθηκε στους παρτιζάνους...

Χωρίς καθαρό μυαλό οι ερυθρόλευκοι υποτάχτηκαν και αποχαιρέτησαν την Ευρωλίγκα

Η καρδιά του πρωταθλητή... σταμάτησε χθες στην κατάμεστη "σάλα Πιονίρ" του Βελιγραδίου. Ο Ολυμπιακός παραδόθηκε στο δεύτερο ημίχρονο στις "άγριες" ορέξεις της Παρτιζάν και έτσι λέει αντίο Ευρωλίγκα νωρίς νωρίς.

Το τελικό 72 - 60 για τη μεγάλη σχολή των πλάβι ήρθε φυσιολογικά, αφού η ελληνική ομάδα εκτός από τα σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα (τραυματίες Καρνισόβας, Τάρλατς) δεν είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία, κυρίως στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν αέρα 12 πόντων στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Οι ερυθρόλευκοι αφυπνίστηκαν κυρίως χάρη στον επιθετικό οίστρο του Τόμιτς αλλά και το πείσμα των Ρότζερς, Παπανικολάου και όχι μόνο κατάφεραν να ισοφαρίσουν αλλά και να μπουν στα αποδυτήρια με αέρα τριών πόντων (33 - 30).

Το β' μέρος ήταν περίπου... καταστροφικό για τον Ολυμπιακό. Οι Παρτιζάνοι με εκπληκτικό καταιγισμό τρίποντων από την περιφέρεια "ζάλισαν" Ιβκοβιτς και παίκτες και έτσι η ήττα ήρθε φυσιολογικά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δημήτρη Παπανικολάου που ήταν όμως απελπιστικά μόνος. Φασούλας και Ρότζερς κυριολεκτικά ήταν... θεατές και οι ψηλοί των Σέρβων έκαναν ό,τι ήθελαν.

Από τους νικητές που πέρασαν δίκαια με δύο καθαρές νίκες ξεχώρισαν οι "πυροβολητές" Τσουμπρίλο, Ραντόσεβιτς, Τζόκιτς καθώς και ο "θηριώδης" Ντρόμπνιακ που κέρδισε τη μάχη των αιθέρων.

Για τον Ολυμπιακό τα είπαμε. Μόνο ο Παπανικολάου είχε διάρκεια στην απόδοσή του, ενώ Τόμιτς και Ρότζερς "κρύφτηκαν" στην επανάληψη. Ο Φασούλας είχε μια απελπιστική βραδιά...

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Ρίτσαρσον - Ζαγκανέλα.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Τζόκιτς 9 (2τρ. ), Μπρκιτς 8 (1τρ. ), Τσουμπρίλο 11 (3τρ. ), Τομάσεβιτς 15, Ραντόσεβιτς 15 (4τρ. ), Ντρόμπνιακ 14, Λουκόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χόκινς 5, Βούκσεβιτς 11 (1τρ.), Παπανικολάου 16 (1τρ.), Ζουρπένκο 2, Φασούλας 4, Τόμιτς 14 (1τρ.), Ρότζερς 8, Νάκιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ