Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ 0-0
Βρήκε κατεβασμένη μπάρα...

Η "Ενωση" παγιδεύτηκε από την κλειστή άμυνα της ομάδας των... σιδηροδρομικών

Η Λοκομοτίβ... εκτροχίασε την ΑΕΚ απ' την προσπάθειά της να θέσει τις βάσεις πρόκρισης απ' το πρώτο παιχνίδι. Απέσπασε "θερμή" ισοπαλία και σαφώς θα υποδεχτεί σε 2 βδομάδες τους "κιτρινόμαυρους" με αυξημένες πιθανότητες να "σφραγίσει" αυτή το εισιτήριο. Στο "Δικέφαλο" θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς για να τα καταφέρουν.

Η "Ενωση" ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο ποθητό. Οπως αποδείχτηκε τα ατού της ήταν κουρασμένα από το ντέρμπι και σε συνάρτηση με το έξυπνο σύστημα των φιλοξενούμενων, σχεδόν τίποτα δεν "περπάτησε".

Νικολαϊδης, Σαβέφσκι, Μαλαδένης, Μαχαιρίδης ήταν μακριά απ' τον καλό εαυτό τους. Ετσι το κέντρο, αλλά και η επίθεση υπολειτούργησαν.

Απ' την πλευρά τους οι Ρώσοι μ' εξοντωτικό πρέσινγκ, εκπληκτική αλληλοκάλυψη και πάθος, ουσιαστικά "κλείδωσαν" την άμυνά τους. Ανάγκασαν λοιπόν τους γηπεδούχους τις περισσότερες φορές να καταφεύγουν σε... γιόμες, που ήταν υπόθεση ρουτίνας για τον πανύψηλο Νιγματούλιν.

Παρ' όλα αυτά οι περίπου 30.000 φίλαθλοι θα μπορούσαν τουλάχιστον 2 φορές να πανηγυρίσουν. Στο 16 σε σέντρα του Μαρτσέλο ο Αριφούλιν γλίστρησε. Ο Νικολαϊδης όμως μόνος, πιο μπροστά απ' το πέναλτι, έστειλε την μπάλα πάνω στον Νιγματούλιν. Επίσης στο 61 μακρινό σουτ απ' το διεθνή επιθετικό, μετά την επέμβαση του Ρώσου τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Δυο - τρεις ακόμα καλές ευκαιρίες, που σταμάτησαν στον Νιγματούλιν, δημιουργήθηκαν από στημένες φάσεις... Απ' την άλλη οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν επικίνδυνοι μόνο σε 55 όταν μακρινό σουτ απ' τον Ντρόζτνοφ, έδιωξε ωραία ο Ατματζίδης.

Ο Ολλανδός διαιτητής Ντ. Γιολ έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας. Απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ντόμπος για "εγκληματικό" φάουλ στον Μάμνοφ (75') και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με 2η κίτρινη τον Καραγιάννη. "Κιτρίνισε" ακόμα στους Κασάπη, Ντρόζντοφ, Αριφούλιν, Σμιρνόφ, Λόσκοφ και Κοσολάποφ.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Κοπιτσής (60' Σέμποε), Μανωλάς, ΒάιοςΚαραγιάννης, Κασάπης, Γκρέταρσον, Μαχαιρίδης (67 Ντόμπος) Μαρτσέλο, Σαβέφσκι, Νικολαϊδης, Μαλαδένης.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Νιγματούλιν, Σολομάτιν, Ντρόζντοφ, Αριφούλιν, Τζουγκάινοφ, Γκουρένκο, Τσερεφτσένκο, Μπόροντιουκ (69 Σμιρνόφ), Γκάρας (45 Τζανάσια), Λόσκοφ (45 Μάμνοφ), Κοσολάποφ.

  • Ντόμπος, Βάιος Καραγιάννης, Σμιρνόφ, Ντρόζντοφ χάνουν τον επαναληπτικό.
  • Τον κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζει η ΑΕΚ για μπουκάλι που πέταξαν οι οπαδοί της και σημειώθηκε από τον παρατηρητή.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ