Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΣΙΑ - ΑΕΚ 54-62
Με αποφασιστικότητα την πρόκριση

Επιτέλους - τέλος για την ΑΕΚ, όσον αφορά την υπόθεση - πρόκριση στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα, αφού η Ενωση σφράγισε χτες με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο της πρόκρισης στους "οκτώ".

Η ελληνική ομάδα νίκησε στο Σπλιτ για δεύτερη φορά την Κροάσια, με 54-62 και έτσι έφθασε στο πολυπόθητο 2-0 στις νίκες.

Οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι, προκειμένου να τελειώνουν από χτες την υπόθεση πρόκριση. Και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Από το πρώτο λεπτό επέβαλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι και με τον Αλεξάντερ να είναι ο κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, κρατούσε πάντα "κεφάλι" στο σκορ (25-30 στο ημίχρονο). Στην επανάληψη οι Κροάτες φάνηκαν ότι ξύπνησαν από το λήθαργο του πρώτου μέρους και εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο τους όπλο, την περιφέρεια, κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 12 πριν τη λήξη (40-38). Ομως εκεί ήρθε η ώρα του Μπάνε Πρέλεβιτς, όπου με καθοριστικά καλάθια και σε συνδυασμό με την εξίσου καλή απόδοση του Αντερσον, ξανάδωσαν το προβάδισμα στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι στην επόμενη φάση η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του παιχνιδιού Αλμπα - ΠΑΟΚ.

ΚΡΟΑΣΙΑ: Καλαμίζα 7, Βούισιτς 15, Πρκάτσιν 14, Αλάνοβτις 10, Τρβέντιτς 4, Χένρι 4.

ΑΕΚ: Κολντεμπέλα 2, Λάσα 3, Πρέλεβιτς 10, Αντερσον 15, Κακιούζης 4, Τσακαλίδης 7, Αλεξάντερ 21.

  • Η Κίντερ Μπολόνια πήρε το "εισιτήριο" για τους "8" κερδίζοντας και στη Μαδρίτη την Εστουντιάντες με 67-62 (ημίχρονο 34-31). Οι Ιταλοί στο πρώτο παιχνίδι είχαν επιβληθεί με 86-62.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ