Κυριακή 8 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε πρωθυπουργό μετατρέπεται ο Ν. Μπερνς

Αλέκα Παπαρήγα: "Αμεση και ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στα ελληνικά πράγματα" η απαράδεκτη δραστηριότητα του Αμερικανού πρεσβευτή

"Ωμή και άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ στα ελληνικά πράγματα", χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα την προκλητική δραστηριότητα που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ν. Μπερνς, ο οποίος, όπως τόνισε, "περιοδεύει όπως ένας πρωθυπουργός", καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που του έχει δώσει το "πράσινο φως".

Απαντώντας χτες σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε: "Απ' ό,τι πληροφορηθήκαμε τη Δευτέρα φτάνει στα Χανιά ο Αμερικανός πρεσβευτής, Ν. Μπερνς, την Τρίτη πάει στο Ηράκλειο, και δεν ξέρω αν θα φτάσει και μέχρι εδώ. Ερχεται να επιθεωρήσει τη βάση της Σούδας, αλλά αυτό δεν είναι το κυριότερο. Αυτή μπορούσε να την επιθεωρήσει κι αλλιώς.

Ερχεται να αντιμετωπίσει κατάφατσα τον κρητικό λαό, που διαπνέεται από αισθήματα αντιαμερικανικά, όχι όσον αφορά στον αμερικανικό λαό, αλλά εναντίον της πολιτικής των ΗΠΑ, και επειδή δε θέλει τη βάση της Σούδας. Ερχεται να τρομοκρατήσει, έρχεται να παραπλανήσει. Ερχεται σαν αφεντικό στους υποτακτικούς του.

Θέλουμε να βάλουμε ένα ζήτημα:

Με ποιο δικαίωμα η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτρέψει κάθε μέρα ο κύριος Μπερνς να κάνει μια περιοδεία, να πηγαίνει να συναντάει μαζικούς φορείς, να έχει γνώμη, να ελέγχει πώς λειτουργεί ο ΟΤΕ ή η Αστυνομία, να κάνειαπευθείας επαφές για οικονομική συνεργασία ή άλλα ζητήματα; Ξέρετε, ότι έστω και τυπικά μια πρεσβεία έχει ορισμένα όρια μέσα στα οποία κινείται. Και εδώ το "ευχαριστούμε τους Αμερικανούς" είναι φανερό ότι σήμαινε "πράσινο φως" για μια άμεση και ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στα ελληνικά πράγματα. Εμείς θεωρούμε προσβολή στην ιστορία μας και στο παρόν μας ο Αμερικανός πρεσβευτής να μετατρέπεται σε πρωθυπουργό της χώρας ή μάλλον να περιοδεύει όπως ένας πρωθυπουργός, ένας βουλευτής, πρόεδρος ή γραμματέας κόμματος.

Πιστεύουμε ότι ο κρητικός λαός θα έχει την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, να δει ότι πίσω από το δήθεν παιδικό και ήρεμο πρόσωπο του Μπερνς, κρύβεται, εκφράζεται, η πιο αποκρουστική και βάρβαρη πολιτική που αιματοκυλάει τους λαούς, από τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο μέχρι το Ιράκ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ