Κυριακή 8 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Πανελλαδική απεργία την Τρίτη

Απεργούν πανελλαδικά μεθαύριο Τρίτη οι οικοδόμοι,απαντώντας δυναμικά στην αθέτηση δεσμεύσεων από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου Εργασίας και διεκδικώντας λύσεις σε βασικά προβλήματα του κλάδου. Οι οικοδόμοι Αθήνας - Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος,ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

"Ολοι δυναμικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις" καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων.Καταγγέλλει τον εμπαιγμό του υπουργού Εργασίας, που αν και δεσμεύτηκε να συζητήσει το αίτημα για αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων και το θέμα με το άρθρο 26 του ν. 2520 για μείωση των ενσήμων στις οικοδομές σε αγροτικές περιοχές, αρνείται συνάντηση με την Ομοσπονδία.

Οι οικοδόμοι διεκδικούν: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την επιβίωση των ανέργων. Να σταματήσει η ληστεία σε βάρος των οικοδόμων και τα δισεκατομμύρια που έχουν συσσωρευτεί στο ΙΚΑ από το λογαριασμό των υπέρ αγνώστων ενσήμων να μετατραπούν σε ένσημα και να δοθούν τώρα στους οικοδόμους. Κατάργηση του άρθρου 26 του ν. 2520. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και 60 γενικά. Αύξηση των συντάξεων. Νομοθέτηση 7ωρου - 35ωρου. Ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Στάση εργασίας στις ΔΕΚΟ Πειραιά

Κλειστές για τέσσερις ώρες (11 πμ - 3 μμ) θα μείνουν όλες οι επιχειρήσεις της Κοινής Ωφέλειας στον Πειραιά μεθαύριο Τρίτη,ενώ ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα τρένα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου,μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου της πόλης.Τα σωματεία και το ΕΚΠ απαιτούν: να σταματήσει η εφαρμογή του 2414/96. Να διατηρηθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των ΔΕΚΟ. Να ληφθούν άμεσα μέτρα εξυγίανσης, ανάπτυξης και προοδευτικού εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων των ΔΕΚΟ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της εθνικής οικονομίας. Να μη γίνει καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Στα πλαίσια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο ΕΚΠ.

Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη - Ελευσίνα

Στη Θεσσαλονίκη η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων καλεί τους εργαζόμενους της πόλης σε συλλαλητήριο την Τρίτη, στις 6.30 μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, για να διαδηλώσουν ενάντια στην ανεργία, να διεκδικήσουν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να προειδοποιήσουν ότι θα αντισταθούν στην προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Με ανάλογο διεκδικητικό πλαίσιο η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θριάσιου Πεδίου,οργανώνει συλλαλητήριο επίσης την Τρίτη στις 6.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

- Απεργία για την Τρίτη έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ