Τρίτη 10 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντι-ΚΚΕ νεολογισμοί

Τελικά ο αντικομμουνισμός - όταν μάλιστα... εκσυγχρονίζεται και με νεολογισμούς - αποτελεί εφόδιο για πασαρέλα στα μικρόφωνα.

Μιλάμε για την πρώην πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Χρ. Παπανικολάου, η οποία μίλησε χτες στο "Φλας" για την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών. Βεβαίως, η πρώτη ερώτηση του Ν. Κακαουνάκη ήταν αν η απεργία είναι υποκινούμενη απ' το ΚΚΕ. Η πρώην πρόεδρος απέφυγε την ερώτηση με μισόλογα και στη συνέχεια είπε ότι οι γιατροί δεν ξέρουν γιατί απεργούν, καθώς πρόκειται για κινητοποίηση "εφ' όλης της ύλης", και κατέληξε με το εκσυγχρονιστικό νεολογισμό περί "υβριδιακής μορφής ΚΚΕ και ΝΔ" στην ΕΙΝΑΠ.

Η Χρ. Παπανικολάου αναφερόταν στο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ - συγκροτήθηκε τον Ιούνη του 1997 - με πρόεδρο τον Χρ. Ζαχαρόγιαννη - στέλεχος της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης" (ΔΗΠΑΚ). Τον Χρ. Ζαχαρόγιαννη υπερψήφισαν έξι παρατάξεις - καταψήφισε μόνο η παράταξη της Χρ. Παπανικολάου η ΠΑΣΚΕ και ο ΣΥΝ ψήφισε λευκό. Επίσης, συγκέντρωσε την προτίμηση δέκα απ' τους 15, συνολικά, συμβούλους στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, ενώ είναι γνωστό ότι η ΔΗΠΑΚ έχει μόνο δύο έδρες και η ΔΗΚΝΙ, που υποστηρίχτηκε απ' τη ΝΔ - έχει μόνο τρεις έδρες, σύνολο δηλαδή πέντε οι δύο παρατάξεις.

Την ίδια πρόσθεση έκανε απ' τα μικρόφωνα και ο Ν. Κακαουνάκης στις 3.6.1997 και έβγαζε "ανίερες συμμαχίες του καλοκαιριού του 1989"... Τώρα στα πεδία της "κεντροαριστεράς" ανακάλυψαν τα... υβρίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ