Τρίτη 10 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Αμεση λύση απαιτούν τα προβλήματά της

Τα αποτελέσματα έρευνας με θέμα: "Η τρίτη ηλικία του νομού μπροστά στο 2000", παρουσίασε προχτές σε ημερίδα η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ήταν η ημερίδα με θέμα "Η Τρίτη Ηλικία του νομού μπροστά στο 2000", που πραγματοποίησε η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, προχθές, στην αίθουσα "Σίβυλλα" του ξενοδοχείου "Δόρυσσα".

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από την Προοδευτική Κίνηση - μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) - κατά ενότητες.

Αναλύθηκαν τα θέματα που αφορούν στην "οικογενειακή κατάσταση και στήριξη από την οικογένεια", "οικογενειακή κατάσταση - συνθήκες στέγασης", "ελεύθερος χρόνος και σχέση με τον κοινωνικό περίγυρο", "κατάσταση της υγείας και πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας", "ικανοποίηση από ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες" και "ιδρυματική προστασία των ηλικιωμένων στη Σάμο". Τα ποσοστά της έρευνας δείχνουν τις ανάγκες και τα προβλήματα των ηλικιωμένων στο νομό, που ζητούν άμεση λύση, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής.

Εισηγήτριες ήταν οι Κούλα Καραμηνά - Πόθου, Αγγελική Χριστοφή - Πασαγιάννη, Σοφία Κουλούρη, Γεωργία Βούρου, Μαργαρίτα Καρβούνη και Κική Κονταξή - Διακογιάννη, όλες μέλη της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου.

Για την ιδέα, το σκοπό και τη διεξαγωγή της έρευνας, καθώς και τις προτάσεις, μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή. Στην 20χρονη πορεία και δράση του Συλλόγου αναφέρθηκε η Χριστίνα Κουτράκη. Η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ Μαρί Πρίφτη, στην ομιλία της μετέφερε το μήνυμα της Ομοσπονδίας κι ερμήνευσε τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, μέσα απ' τα στοιχεία της έρευνας.

Στις παρεμβάσεις τους ο βουλευτής Σάμου Κ. Καραμηνάς, ο νομάρχης Πυθαγόρας Βαρβίκος και ο δήμαρχος Σαμίων Πέτρος Γρύλλος δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, ενώ οι φορείς και οι γυναικείοι σύλλογοι τόνισαν τις ελλείψεις που υπάρχουν στην υγεία, την πρόνοια κι αναφέρθηκαν στις χαμηλές συντάξεις και επιδόματα, στις συνθήκες διαβίωσης.

Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση συμμετείχαν δημιουργικά τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, αφού καλλιτεχνικά έργα τους παρουσιάστηκαν σε έκθεση που λειτούργησε στο τέλος του πρώτου μέρους της ημερίδας.

Το απόγευμα παρουσίασαν λογοτεχνικά έργα τους και η εκδήλωση έκλεισε με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών και του χορευτικού Παγώνδα - του Συλλόγου "Ομόνοια". Ηταν μια αρμονική συνύπαρξη των γενεών, που δημιούργησε συγκινησιακή φόρτιση, χαρά κι ενθουσιασμό. Διαβάστηκαν, τέλος, μήνυμα της υπουργού Αιγαίου Ελισάβετ Παπαζώη και εισήγηση από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ