Τρίτη 10 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Στο καπιταλιστικό σύστημα οι ρίζες των προβλημάτων τους

Εκδήλωση εφτά σωματείων στον πεζόδρομο του ΜΙΝΙΟΝ

Τις αγωνιζόμενες γυναίκες και τις ίδιες τις εργαζόμενες του ΜΙΝΙΟΝ, που μήνες τώρα δίνουν τη μάχη τους για τη διατήρηση της δουλιάς και των δικαιωμάτων τους, τίμησαν χτες το βράδυ 7 Σωματεία της Αθήνας, που με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον πεζόδρομο του ΜΙΝΙΟΝ.

Τη συγκέντρωση "άνοιξε" η πρόεδρος του σωματείου ΜΙΝΙΟΝ Κάτια Νικολάου,η οποία αφού αναφέρθηκε στον αγώνα των εργαζομένων του καταστήματος, τόνισε ότι η απάντηση σε όλους όσοι θέλουν τις γυναίκες με σκυμμένο το κεφάλι, θα είναι η ένταση του αγώνα των γυναικών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η γραμματέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Μαρία Τσαγκατάκη,η οποία τόνισε ότι οι γυναίκες από κοινού με όλους τους άλλους εργαζόμενους θα μετατρέψουν την οργή για την εκμετάλλευση που υφίστανται σε οργανωμένη πάλη ενάντια στην πολιτική που ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο. Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης Χριστίνα Τσεντούρου,η οποία χαιρέτισε όλες τις αγωνιζόμενες γυναίκες και αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καταγγέλλοντας ότι η ρίζα αυτών των προβλημάτων βρίσκεται στο καπιταλιστικό σύστημα. Κάλεσε όλες τις γυναίκες να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να αναπτύξουν κοινή δράση με τους άνδρες συναδέλφους τους, ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Τέλος κάλεσε τα σωματεία της Αθήνας και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ.

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα, στο οποίο εκτός των άλλων απαιτούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων, όπως παραγωγική ανασυγκρότηση της βιομηχανικής και οικονομικής βάσης της χώρας, βασισμένη σε αντιμονοπωλιακές κλαδικές και περιφερειακές πολιτικές, τη γενικευμένη εφαρμογή του 35ωρου - 7ωρου - 5ήμερου χωρίς μείωση αποδοχών, κατάργηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, στήριξη παραδοσιακών κλάδων της βιομηχανίας όπου απασχολούνται σε μεγάλο βαθμό γυναίκες, διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν κοινωνικής πολιτικής, διατήρηση των θετικών διατάξεων και θέσπιση νέων υπέρ των γυναικών, υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κλπ.

Τα σωματεία που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση ήταν: των Εμποροϋπαλλήλων, του ΜΙΝΙΟΝ, των Κλάδων Ενδυσης, των Ιδιωτικών Κλινικών, των Φαρμακοϋπαλλήλων, των Φαρμακεργατών και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι αρκετών συλλόγων γυναικών, αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,καθώς επίσης και ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Χρήστος Λαζαρίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ