Τρίτη 10 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-2
Αντίο ... πρωτάθλημα

Απρόσμενη ήττα της Ενωσης, την έθεσε νοκ άουτ από την υπόθεση "τίτλος"

Νέος διασυρμός για την ΑΕΚ, που έχασε 2 - 1 από τον Πανηλειακό. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν τους 3 βαθμούς, αγωνιζόμενοι με 10 παίχτες!! Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο Κυπελλούχων, όπως παραδέχτηκε ο Ντουμιτρίου, αφού το κυνήγι της πρώτης δυάδας τελείωσε. Πολλοί δεν αποκλείουν εξελίξεις, αν και η ευρωπαϊκή συμμετοχή μάλλον θα τις καθυστερήσει...

Η ΑΕΚ ήταν νωθρή. Οι παίχτες της δεν είχαν διάθεση, αλλά και δυνάμεις. Ακόμα και τη σωστή αποβολή του Σαπάνη στο 26 με 2η κίτρινη, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν. Πώς να το κάνουν άλλωστε, όταν ο Μαλαδένης σε τετ α τετ στέλνει την μπάλα πάνω στον Γεωργίου (19);

Στην επανάληψη μέσα σ' ένα πεντάλεπτο τελείωσαν όλα. Ο Ροζάλες μόνος πλάσαρε σωστά τον Ατματζίδη (50) και ο Λάκης, μετά από τραγικό λάθος του Κωστένογλου, σημάδεψε σωστά (55). Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 85 με κεφαλιά του Τόμιτς. Ευκαιρίες, ακόμα και για τη νίκη, είχαν πολλές. Ομως η επιπολαιότητα και ο Γεωργίου δεν επέτρεψαν άλλη παραβίαση.

Τη συνολική εικόνα της ΑΕΚ καταλαβαίνει κάποιος εύκολα από τα λόγια του Ντουμιτρίου: "Μετά το 0-2 το παιχνίδι μας ήταν χαώδες. Παίζαμε στην τύχη. Είχαμε νεύρα στο μάξιμουμ. Δε σκεπτόμασταν, ούτε ακολουθούσαμε την τακτική. Πίστευα πως τις τελευταίες 10 αγωνιστικές θα ήμασταν σοβαροί. Δεν τα καταφέραμε. Τώρα θα δούμε τι μας μένει. Μόνος δρόμος για επιτυχία το Κυπελλούχων. Οι αμυντικές απουσίες δεν αποτελούν άλλοθι. Η ομάδα έχει αρνητική ψυχολογία που πρέπει ν' αλλάξει.

Σ' ένα κακό που έγινε, δε χρειάζεται να φέρουμε δεύτερο". Αναφορικά με τις μεταγραφές, δε θέλησε να πάρει θέση λόγω Ευρώπης: "Ας δούμε τι θα γίνει στη Μόσχα και μετά θα βγάλουμε συμπεράσματα".

Στο μεταξύ μετά τη λήξη του αγώνα ο Γ. Λεοντσινίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθεί ο Ντ. Ντουμιτρίου! Παράλληλα θα επιβληθεί βαρύ πρόστιμο στους παίχτες για την απαράδεκτη εμφάνισή τους.

Ρεαλιστής και τζέντλεμαν ο Γ. Κυράστας παραδέχτηκε: "Αυτό συμβαίνει μια φορά στα 10 χρόνια. Μια μικρομεσαία ομάδα, που παίζει με 10, να κερδίζει την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ακόμα και μετά το 0-2 η ΑΕΚ μπορούσε να κερδίσει. Ημασταν τυχεροί που μείωσε στο 85 και δεν είχε πολύ χρόνο".

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μαχαιρίδης, Κασάπης, Ντόμπος, Κωστένογλου, Μαλαδένης (58 Σέμπουε), Σαβέφσκι, Νικολαϊδης, Μαρτσέλο, Γκρέταρσον, Δώνης (60Τόμιτς).

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Γεωργίου, Τόγιας, Κυζερίδης (78 Σαμολαδάς), Κολοσκόπης, Λάκης, Νούσιας, Σαρούν, Τρούπκος (90 Πούρκοβιτς), Ροζάλες (59 Παππάς), Μοσχογιάννης, Σαπάνης.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ