Τρίτη 10 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Περίπατος των "αιωνίων"

Ολυμπιακός και ΠΑΟ πέτυχαν άνετες νίκες σε βάρος Καλαμάτας και ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ νικητής του ντέρμπι στο Καυτατζόγλειο. Κινδύνευσε η ζωή του Θ. Αλέξη στο Βύρωνα

Σαν... κόκκινη θύελλα πέρασε ο Ολυμπιακός από την Καλαμάτα και έτσι παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, μετά την 25η αγωνιστική. Ομως και ο Παναθηναϊκός, που ακολουθεί τους Πειραιώτες, έδειξε ότι ξεπέρασε την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι και "φιλοδώρησε" με 6 γκολ τον αγνώριστο φέτος ΟΦΗ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε στην αγωνιστική που μας πέρασε:

Από την Καλαμάτα ο Ολυμπιακός πέρασε σαν... σίφουνας και με τα 4 γκολ βύθισε την ομώνυμη ομάδα και πάλι στο βαθμολογικό πίνακα. Για τους "ερυθρόλευκους" ήταν το τελευταίο ματς του Νίκου Νταμπίζα που πέτυχε και το τρίτο τέρμα τους. Ο διεθνής αμυντικός είναι ήδη στην Αγγλία και ανήκει πλέον στο δυναμικό της Νιουκάστλ.

Στο Ολυμπιακό στάδιο ο ΠΑΟ... ανέρρωσε πλήρως μια βδομάδα μετά την ήττα από την ΑΕΚ και με ασφυκτική πίεση συνέτριψε τον ΟΦΗ 6-2 και επέστρεψε πάλι στις επιτυχίες.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο Καυτατζόγλειο, μεγάλος κερδισμένος ήταν ο ΠΑΟΚ, όπου με δυο γκολ της χρυσής αλλαγής, του Ζόλνταν Κόβατς, πήρε τη νίκη από τον Ηρακλή με 3-2.

Σπουδαία νίκη πέτυχε και ο Ιωνικός σε βάρος της Ξάνθης και έτσι το συγκρότημα του Γιάτσεκ Γκμοχ βλέπει από καλή... θέα την έξοδο στην Ευρώπη.Βέροια και Παναχαϊκή, στο ουδέτερο γήπεδο του Βόλου, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις και έτσι πήραν ένα σημαντικό βαθμό στην υπόθεση "σωτηρία".

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Προοδευτική στην Καβάλα, αφού έπιασε στον... ύπνο τον ΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Επιτέλους νίκη και για Αθηναϊκό και Εθνικό, που επικράτησαν στις έδρες τους εύκολα επί του Πανιωνίου και του Απόλλωνα αντίστοιχα και ανάσαναν βαθμολογικά. Το ματς του Βύρωνα επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Θοδωρή Αλέξη. Ο νεαρός παίκτης των "λόρδων" είδε το "Χάρο με τα μάτια του", αφού του γύρισε η γλώσσα και ύστερα από μεγάλες προσπάθειες των γιατρών μπόρεσε να βρει και πάλι τις αισθήσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ