Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Να δοθούν βυτιοφόρα σε πρατηριούχους

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να δώσει ΙΧ βυτιοφόρα αυτοκίνητα στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων και στους μεταπωλητές πετρελαιοειδών προϊόντων για θέρμανση, ζητά από την κυβέρνηση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν για την υπουργό Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και Μαρία Μπόσκου.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση: "Με το Ν.2516/97 (άρθρο 22) θεσμοθετήθηκε ο ρόλος του μεταπωλητή πετρελαιοειδών προϊόντων για θέρμανση, χωρίς να προβλέπεται όμως η διαδικασία απόκτησης βυτιοφόρων αυτοκινήτων.

Με την υπάρχουσα κατάσταση η δυνατότητα εφοδιασμού της αγοράς είναι στα χέρια των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων που λυμαίνονται την αγορά με τα τεράστια κέρδη σε βάρος της εθνικής οικονομίας και του Ελληνα καταναλωτή.

Οι Ελληνες πρατηριούχοι και οι μεταπωλητές πετρελαιοειδών προϊόντων που θα μπορούσαν να προσφέρουν φτηνότερα προϊόντα στον καταναλωτή, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν την αγορά. Εχουν ιδιόκτητα βυτιοφόρα αυτοκίνητα 4 τόνων μεικτού φορτίου ή ωφέλιμου φορτίου 1.800 lt, σύμφωνα με το νόμο 1935 και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς.

Ειδικότερα μετά την "απελευθέρωση" της αγοράς το 1992, η δυνατότητα εφοδιασμού της αγοράς παραμένει στα χέρια των πολυεθνικών εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων".

Με τα παραπάνω δεδομένα οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την αρμόδια υπουργό, μετά την ψήφιση του Ν.2516/97, αν προτίθεται να δώσει ΙΧ βυτιοφόρα αυτοκίνητα στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων και στους μεταπωλητές πετρελαιοειδών προϊόντων για θέρμανση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ