Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Επισπεύδονται οι διαδικασίες ξεπουλήματος

Η επίσπευση των διαδικασιών ξεπουλήματος της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης, στα πλαίσια των γενικότερων κυβερνητικών προθέσεων επιτάχυνσης των ρυθμών ιδιωτικοποίησης τραπεζών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, αποφασίστηκε στη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου και του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζά.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Μακεδονίας - Θράκης που είχε τεθεί - σε χαμηλότερους τόνους - από το προηγούμενο έτος, ήρθε και επίσημα στην επιφάνεια στις αρχές του χρόνου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζόμενων στην τράπεζα που εκδηλώθηκε με δυναμικές κινητοποιήσεις. Η πώληση που έχει ανακοινωθεί, αφορά τη μεταβίβαση του 32% των μετοχών που κατέχουν η ΕΤΕΒΑ, η Εθνική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δηλαδή το δημόσιο. Η απόκτηση αυτού του αριθμού των μετοχών θα αναδείξει τον κάτοχό του σε ουσιαστικό ρυθμιστή της πορείας της τράπεζας, αφού το υπόλοιπο 68% των μετοχών είναι διάσπαρτο σε μικρομετόχους και δεν υπάρχει η δυνατότητα να επηρεάσουν τη διοίκηση της τράπεζας.

Οι εργαζόμενοι απ' την πλευρά τους ζητούν την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών εξαγγελιών για τη "δήθεν αποκρατικοποίηση". Οι εξαγγελίες αυτές υπονομεύουν το μέλλον μιας ακόμη κερδοφόρας τράπεζας που η κυβέρνηση θέλει για εισπρακτικούς λόγους να παραδώσει στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμη από την κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο μαζί τους, για να σταματήσουν οι μονομερείς πρακτικές και αποφάσεις, ώστε να χαραχτεί μια συνολική στρατηγική ανάπτυξης της τράπεζας για την ουσιαστική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ