Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΔΚΕ
Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό;

Για τη βελτίωση των δημοσίων σχέσεων, παράγοντες προσφέρουν δεκάδες εκατομμύρια ετησίως στην Ομοσπονδία διαιτητών μπάσκετ

Αρχισαν τα όργανα στο χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ. Ο πρόεδρος του Ηρακλείου Μ. Παπακαλιάτης κατήγγειλε σε εκπομπή της ΕΤ 3, ότι είχε δώσει πριν τρία χρόνια 4,2 εκατ. δρχ. στην Ομοσπονδία διαιτητών μπάσκετ, προκειμένου να οργανώσει σεμινάρια. Την καταγγελία επιβεβαίωσε χτες ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ Κ. Δήμου, στον προσωπικό λογαριασμό του οποίου είχαν καταλήξει τα χρήματα, με τη διευκρίνιση, ότι τα χρήματα αυτά επιστράφηκαν, όταν ο πρόεδρος του Ηρακλείου με αφορμή το θόρυβο που δημιούργησε η επίμαχη φάση των τελευταίων δευτερολέπτων του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ζήτησε διαχειριστική απόδοση του ποσού. Ο Κ. Δήμου, πιθανόν για να προλάβει τα χειρότερα, προχώρησε ακόμα παραπέρα. Παραδέχτηκε ότι παράγοντες προσφέρουν χρήματα στην ΟΔΚΕ και πως με δικές του ενέργειες, κάθε χρόνο μπαίνει στο ταμείο της Ομοσπονδίας ποσό άνω των 45 εκατ. δρχ. Με μεγάλη καθυστέρηση και βρισκόμενος εν αμύνη, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ κατήγγειλε ότι ο Μ. Παπακαλιάτης σε μια προσπάθεια "να αναδειχτεί σε ύπατο αρμοστή της διαιτησίας", δε φείδονταν χρημάτων. "Ο ανωτέρω παράγων κατά καιρούς φιλοξενεί στα ξενοδοχειακά του συγκροτήματα το σύνολο σχεδόν των ανθρώπων του μπάσκετ, μηδέ εξαιρουμένου, όπως και παράγοντες της ΦΙΜΠΑ, τα δε πρώτα χρόνια της δημιουργίας μας, μας ενίσχυσε οικονομικά λόγω της προτέρας ιδιότητάς του ως διαιτητή, διοργανώνοντας μάλιστα ολόκληρη Γενική Συνέλευση της ΟΔΚΕ στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο "Ελούντα Μπιτς"".

Επειδή ο χώρος της διαιτησίας είναι ευαίσθητος και κατά το παρελθόν πολλά έχουν ακουστεί, το λόγο έχει η αθλητική Δικαιοσύνη και γιατί όχι ο εισαγγελέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ