Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απειλούνται με κατασχέσεις

Με κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, απειλούνται τέσσερις πρώην εργοδηγοί (επί Περατικού) των Ναυπηγείων Ελευσίνας, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί, μεταξύ των υπευθύνων, για εργατικό ατύχημα που είχε γίνει στο ναυπηγείο. Και ενώ η πάγια διαδικασία που ακολουθείται είναι να επιβαρύνεται η επιχείρηση με την κάλυψη των εξόδων που προκύπτουν από ποινές για τέτοιες περιπτώσεις - αφού αυτή ευθύνεται σε τελευταία ανάλυση για τη μη ύπαρξη και τήρηση των μέτρων ασφαλείας - οι υπεύθυνοι αδιαφορούν πλήρως.

Υπεύθυνοι θεωρούνται η Τράπεζα Επενδύσεων και η Εμπορική Τράπεζα, που έχουν την ευθύνη μέχρι την πλήρη παράδοση του ναυπηγείου στον Ταβουλάρη. Οι εργοδηγοί που απειλούνται με κατασχέσεις είναι οι: Κ. Μίχας (ο οποίος έλαβε ήδη ειδοποίηση αναγκαστικής κατάσχεσης περιουσιακών του στοιχείων), Ν. Μαυροθαλασσίτης,Π. Φυρός και Γ. Μάρκου.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Α. Χοροζάνης,μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Ναυπηγείο Ελευσίνας, σημείωσε ότι τη στιγμή που δίνονται δισεκατομμύρια στον Ταβουλάρη, εντελώς αδικαιολόγητα οι υπεύθυνοι αφήνουν σε εκκρεμότητα ένα τέτοιο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ