Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αγωνιστική εγρήγορση

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι καλούνται σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τη Δευτέρα, στις 5.30 μμ, ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι ενώνουν τις φωνές τους, ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τη Δευτέρα, στις 5.30 μμ στην πλατεία Κάνιγγος,όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση των Ομοσπονδιών Οικοδόμων, Κλάδων Ενδυσης, Λογιστών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Εργαζομένων στο Φάρμακο και δεκάδων σωματείων της Αθήνας. Στη συγκέντρωση, καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Ανέργων Αθήνας,ενώ, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ καλεί όλα τα συνταξιουχικά σωματεία και τους ίδιους τους συνταξιούχους να δραστηριοποιηθούν για τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Η αγωνιστική δράση των Ομοσπονδιών κλιμακώνεται στις 2 Απρίλη με 24ωρη πανελλαδική απεργία.Στην κατεύθυνση συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση, κινούνται και αρκετά σωματεία, εκτός από αυτά που ανήκουν στη δύναμη των Ομοσπονδιών.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων, καθώς και την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων, ενώ αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για υποτίμηση της δραχμής, που θα πλήξει παραπέρα το ήδη χαμηλό βιοτικό τους επίπεδο, καθώς και στα συνοδευτικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και που αποτελούν ευθεία βολή σε όλο το πλέγμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο,σημειώνοντας ότι στον κλάδο εκφράζεται με το κλείσιμο της ΕΛΒΙΟΝΥ και την απόλυση 150 εργαζομένων, με το ξεπούλημα της Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας, όπως οι μονάδες παραγωγής φίλτρων τεχνητού νεφρού στη Λάρισα και αντιβιοτικών στον Αγ. Στέφανο Πάτρας κ.ά.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δε θωρακίζουν τη δραχμή, αλλά διασφαλίζουν τα υπερκέρδη των μονοπωλίων και καλεί τους εργαζόμενους να "κλείσουν τα αυτιά στα ψέματα της κυβέρνησης και των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος", να ακολουθήσουν το μονόδρομο του αγώνα και να μην επιτρέψουν την επιστροφή σε συνθήκες δουλιάς και αμοιβής του περασμένου αιώνα. Τους καλεί, τέλος, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Δευτέρας.

"Οι συνταξιούχοι μαζί με την εργατική τάξη, ενωμένοι, θα παλέψουν για την ανατροπή της βάρβαρης, απάνθρωπης πολιτικής της κυβέρνησης",τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ.Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι η κυβερνητική πολιτική "δημιουργεί σοβαρές συνέπειες στη μείωση των συντάξεων και των μισθών από την υποτίμηση της δραχμής και τα άλλα αντεργατικά μέτρα, κατ' εντολήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου".

- "Οχι" στην αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων του Πειραιά, είπε, κατά πλειοψηφία, το προεδρείο της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης που συνεδρίασε χτες, παρότι, σε σχετική του ανακοίνωση, καταγγέλλει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης! Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του προεδρείου χτες, ο γραμματέας του ΕΚΠ Μ. Νουφαρίτσης κατέθεσε πρόταση, η οποία απορρίφθηκε, για 4ωρη στάση εργασίας στις 2 του Απρίλη,για τη στήριξη όσων κλάδων βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις, καθώς και για καθορισμό συγκεκριμένου πλαισίου κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα.

- "Ασορτί με το πνεύμα της σαρακοστής, όπου οι καλόγεροι βάφτιζαν το κρέας ψάρι, έτσι και η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της υποτίμησης της δραχμής έδωσε εντολή στα πρωτοκλασάτα στελέχη της, καθώς και στους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους της να βαπτίσουν το κρέας ψάρι". Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και δικαιολογεί τον παραλληλισμό, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει: Την απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων ως εθνικό κέρδος. Την επιβεβαίωση της αποτυχίας της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής ως επιτυχία, που μας βάζει στην ΟΝΕ. Αναγκαίες τις θυσίες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να κερδίσουμε αύριο κ.ά.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, τονίζεται: "Αποσιωπεί η κυβέρνηση ότι χτες και σήμερα κερδίζουν οι ίδιοι άνθρωποι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεξαγωγείς και αύριο θα χάνουν πάλι οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι".

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο εκφράζει την πεποίθησή του ότι "σ' αυτό το κατάμαυρο τοπίο, οι εργαζόμενοι θα σηκώσουν το ανάστημα, θα ανατρέψουν αυτήν την πολιτική και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ