Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία στην Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση κατά της μετατροπής των δημοσίων οργανισμών σε ΑΕ πραγματοποιούν τη Δευτέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος οι εργαζόμενοι σε ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, Οργανισμό Κεντρικής Λαχαναγοράς και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Κοινή συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας,διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων σε Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, Οργανισμό Κεντρικής Λαχαναγοράς και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρίες, κάτι που θα σημάνει αυτόματη άρση της μονιμότητας, ενώ αποτελεί προθάλαμο για την ιδιωτικοποίησή τους.

Οι Σύλλογοι έδωσαν χτες από κοινού με την ΑΔΕΔΥ και συλλόγους άλλων υπηρεσιών συνέντευξη Τύπου, όπου επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά στη συγχώνευση - κατάργηση - μετατροπή 200 ΝΠΔΔ και υπηρεσιών σε πρώτη φάση, με πάνω από 50.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Ο πρόεδρός της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος,επισήμανε πως "η ΑΔΕΔΥ είναι υπέρ του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, με διάλογο όμως"! Είπε πως αν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να το αποδεχτεί... Ωστόσο, παρέπεμψε στις Ομοσπονδίες και σε διαβουλεύσεις μαζί τους, το ενδεχόμενο κοινής απεργιακής κινητοποίησης! Ενταση δημιουργήθηκε εξαιτίας των μεθοδεύσεων του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ, ώστε να μιλήσουν τελευταίοι, και αφού έχουν φύγει τα ΜΜΕ, οι Σύλλογοι που διοργανώνουν την κινητοποίηση.

Παίρνοντας το λόγο ο Μ. Δανδουλάκης,αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας υπουργείου Παιδείας, επισήμανε ότι "όταν 3.000 - 4.000 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας μεταφέρθηκαν εν μια νυκτί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΑΔΕΔΥ δε στάθηκε δίπλα τους. Τώρα ήρθε η σειρά του ΟΣΚ". Σημείωσε πως με τη μετατροπή του ΟΣΚ σε ανώνυμη εταιρία χτυπιέται ο δημόσιος δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας και "θα έρθει κάποια στιγμή που οι εργολάβοι θα πουλάνε σχολεία στους γονείς".Τέλος κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο Λ. Αναγνώστου,πρόεδρος του Συλλόγου ΟΔΔΥ, σημείωσε πως "υπάρχουν μελέτες για συμμετοχή του ΟΔΔΥ σε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, ανακύκλωσης καταλυτών κτλ. και γι' αυτό ίσως θέλουν ιδιωτικοποίηση".

Ο Σ. Περδίκης,πρόεδρος του Συλλόγου Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρά σε συγχώνευση με Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μετατροπή σε ΑΕ και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο. Επισήμανε ότι ασκεί στεγαστική πολιτική για δημόσιους υπάλληλους και χρηματοπιστωτική για ΟΤΑ, τους οποίους δανείζει με επιτόκιο 13%, όταν στις τράπεζες είναι 25%-30%. Ο Δ. Κονιτόπουλος,από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είπε ωστόσο ότι ο Σύλλογος συμφωνεί με την κυβέρνηση!

Ο Κ. Γιαννούκος,πρόεδρος του Συλλόγου ΟΚΑΑ (Λαχαναγορά), αναφερόμενος στη σημασία του Οργανισμού σημείωσε ότι συγκεντρώνει στοιχεία ζήτησης αγροτικών προϊόντων και κάνει εκτίμηση ανάγκης εισαγωγών και οργάνωσης αγροτικής παραγωγής, ενώ η ιδιωτικοποίησή του θα οδηγήσει σε άνοδο του τιμάριθμου.

Επίσης μίλησαν εκπρόσωποι από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, τον Εθνικό Οργανισμό Καπνού, την Ομοσπονδία Λιμανιών και την Ομοσπονδία υπουργείου Οικονομικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Πάρτε τις ευθύνες σας" (1998-11-24 00:00:00.0)
Ακρα του τάφου σιωπή! (1998-11-15 00:00:00.0)
Πωλητήριο και στον ΟΔΔΥ (1998-09-30 00:00:00.0)
Προ των ευθυνών της η ΑΔΕΔΥ (1998-09-25 00:00:00.0)
Να μη μετατραπεί σε ΑΕ ο ΟΣΚ (1998-06-25 00:00:00.0)
Αγώνας κατά της ιδιωτικοποίησης (1998-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ