Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεργοι και απλήρωτοι

Στον "αέρα" 60 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των ΕΛΔΑ

Ανεργοι και απλήρωτοι βρέθηκαν ξαφνικά προχτές οι 60 εργαζόμενοι της εταιρίας BENIK OIL,που είχε αναλάβει εργολαβικά τους τομείς καθαριότητας των ΕΛΔΑ,όταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Πηρούνιας εγκατέλειψε τις δραστηριότητες καθαρισμού, που είχε αναλάβει με διαγωνισμό για όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Με πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα, ειδοποίησε τη διεύθυνση των ΕΛΔΑ και τους εργαζομένους ότι διακόπτει τις εργασίες καθαρισμού, χωρίς καν να δεσμεύεται αν θα καταβάλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα και τις υπερωρίες δύο μηνών που τους οφείλει, αλλά και τις αποζημιώσεις τους, καθώς τους ενημέρωσε ότι απλώς τους "αποδεσμεύει".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει αναλάβει παρόμοιες δραστηριότητες σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και στον ΟΛΠ, αλλά και εκεί αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους. Τα χρήματα των ΕΛΔΑ για την πληρωμή του Πηρούνια καταβάλλονταν με επιταγές μέσω της τράπεζας ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Επειδή όμως ο εν λόγω επιχειρηματίας χρωστούσε λεφτά σ' αυτήν την τράπεζα, οι επιταγές δεσμεύονταν και τα λεφτά δεν έφταναν ποτέ στους εργαζομένους. Χτες οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν δικηγόρο, ώστε να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Αυτή τη στιγμή στο λογιστήριο των ΕΛΔΑ βρίσκονται επιταγές για την πληρωμή του Πηρούνια ύψους 40 εκατομμυρίων δραχμών και οι εργαζόμενοι απαιτούν αυτά τα λεφτά να μην κατατεθούν στην τράπεζα, αλλά να δοθούν για την πληρωμή τους.

Χτες η διεύθυνση των ΕΛΔΑ προκήρυξε νέο διαγωνισμό για την καθαριότητα του διυλιστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, στους όρους της σύμβασης αναφέρεται και η πρόσληψη των 60 απολυμένων εργαζομένων από το νέο εργολάβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ